Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball

El Consell aprova el decret que regula la responsabilitat social en les entitats valencianes

25/11/2022
  • La norma serà aplicable a empreses, cooperatives i entitats d'economia social, organitzacions i persones treballadores autònomes
  • El decret desenvolupa el títol III sobre la responsabilitat social en les entitats valencianes, de la Llei 18/2018

El Ple del Consell ha aprovat el decret pel qual es regula la responsabilitat social en les entitats valencianes.

Els objectius d’aquesta nova normativa són regular la qualificació, la renovació, l’homologació i la revocació d’entitats valencianes socialment responsables; el registre d’entitats valencianes socialment responsables, i l’auditoria de verificació social.

Aquest decret desenvolupa el que s’exposa en el títol III sobre la responsabilitat social en les entitats valencianes, de la Llei 18/2018, de 13 de juliol, de la Generalitat, per al foment de la responsabilitat social.

La norma serà aplicable a les empreses, incloent-hi cooperatives i entitats d’economia social, entitats, organitzacions públiques i privades, i treballadors i treballadores autònoms, que compten amb centres de treball, oficines o establiments en el territori de la Comunitat Valenciana.

Regula, igualment, l’auditoria social i una comissió mixta que informa la inscripció en el Registre d’entitats valencianes socialment responsables.

La norma aprova també el sistema d’indicadors per al Registre d’entitats valencianes socialment responsables.

Pel que fa a la seua entrada en vigor, s’estableix una vacatio legis de tres mesos, des que es publique en el DOGV.

Es preveu també la possibilitat d’establir un encàrrec de gestió amb el Col·legi de Registradors d’Espanya per a agilitzar les resolucions de qualificació.