Justícia, Interior i Administració Pública

Justícia adjudica el projecte de les obres de la nova seu judicial d’Ontinyent

26/11/2022
  • La inversió s'ha adjudicat per un import de 462.877,32 euros a l'empresa Tomás Llavador Arquitectos e Ingenieros 
  • La nova seu judicial se situarà a l'antiga fàbrica de Bernabeu

La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública ha adjudicat la redacció del projecte d’execució del nou edifici de Justícia a Ontinyent a l’empresa Tomás LLavador Arquitectos, per un import de 462.877 euros, després que s’haja resolt la convocatòria a la qual optaven tres empreses. Aquesta inversió és a càrrec del pressupost de despesa de la Generalitat per a aquest any 2022, i per als dos següents.

La inversió total en el nou palau de Justícia d’Ontinyent superarà els 7,2 milions d’euros en un edifici que està situat a 450 metres dels actuals jutjats, que podrà albergar tota l’activitat dels 34 municipis d’aquest partit judicial.

Els nous jutjats d’Ontinyent se situaran a l’antiga fàbrica de Bernabeu, on se situaran les seus judicials de la localitat, després de la rehabilitació i l’adaptació de la nau actual i la construcció d’un nou edifici en la mateixa parcel·la, que ocuparà 4.281 metres quadrats distribuïts en dues plantes i soterrani, a més d’espai per a aparcament.

La nova seu augmentarà el nombre i la superfície útil dels despatxos, les zones comunes i les sales multiús. També s’hi habilitaran espais específics per a videoconferències i consultes professionals. El futur palau de Justícia d’Ontinyent integrarà també els serveis especialitzats, com ara l’oficina d’atenció a les víctimes del delicte, la clínica medicoforense i el gabinet psicosocial, perquè és important disposar d’aquests recursos d’atenció a les víctimes, especialment de violència de gènere, prop del seu lloc de residència i amb una estructura que oferisca una resposta ràpida, integral i especialitzada.

Aquest projecte forma part del Pla d’infraestructures judicials de la Generalitat, que compta amb 276 milions d’euros per a la construcció de nou palaus de justícia de nova planta, l’ampliació o la rehabilitació integral de cinc més i millores en jutjats perquè esdevinguen segurs, sostenibles i accessibles. A més, aquesta inversió inclou projectes de millora d’eficiència energètica i accessibilitat.