Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives
Acuerdo con la CEV

Aitana Mas: “L'acord d'homologació salarial del sector dels serveis socials és una fita històrica per a les més de 13.000 persones beneficiades”

25/11/2022
Aitana Mas: “L'acord d'homologació salarial del sector dels serveis socials és una fita històrica per a les més de 13.000 persones beneficiades”
  • El president de la CEV, Salvador Navarro, ha subscrit l'acord signat amb els sindicats i patronal del sector dels serveis socials
  • La vicepresidenta destaca que amb aquesta mesura “estem atacant també una altra xacra de la nostra societat que és la desigualtat per raó de gènere”

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, ha destacat que l'acord per a l'homologació salarial del personal dels serveis socials aconseguit amb la patronal i les organitzacions sindicals “és una fita històrica per al Consell, però sobretot per a les més de 13.000 treballadors i treballadores del sector concertat que veuran com d'ací a 2026 el seu sou s'equilibrarà al de la resta de personal dependent de la Conselleria”.

En aquest sentit, ha indicat que es produiran “increments molt importants que pot portar en alguns casos a suposar un augment del 50 % respecte al sou actual, per exemple en el cas d'una persona que netege en una residència”.

Aitana Mas ha fet aquestes declaracions després de la signatura hui d'aquest acord amb el president de la CEV, Salvador Navarro, amb la qual la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana se suma al document subscrit el passat 17 de novembre. En l'acte han estat presents també el secretari general d'UGT-PV, Ismael Sáez, i la secretària general de CC.OO-PV, Ana García.

La vicepresidenta ha destacat que aquest acord “naix del diàleg social amb la patronal i els sindicats i és un exemple que la política i el diàleg impera per a ajudar el conjunt de la societat valenciana i, en aquest cas, un sector molt concret com són les dones, ja que són elles les que, majoritàriament, es veuran beneficiades per aquesta mesura perquè es tracta d'un sector molt feminitzat”.

En aquest sentit, ha destacat que, d'aquesta manera, “estem atacant també una altra xacra de la nostra societat que és la desigualtat que en molts casos es produeix per raons de gènere”.

50 milions d'euros en 2023

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives va signar el passat 17 de novembre amb representants de les organitzacions sindicals i patronal del sector dels serveis socials un acord per a homogeneïtzar les condicions laborals i salarials entre les persones professionals de categories idèntiques, al qual es destinaran 50 milions d'euros en 2023.

Aquest acord culmina el treball que ha realitzat la Conselleria per a posar al mateix nivell els serveis de la quarta pota de l'estat del benestar i revertir una situació que suposava un important greuge cap als i les professionals del sector concertat enfront del sector públic.

La majoria de treballadores i treballadors que es beneficiaran d'aquesta mesura treballa en recursos de l'àmbit de la diversitat funcional, amb 8.000 places, seguit del sector residencial de persones majors, amb 2.500 professionals. També es milloren les condicions del personal de centres de menors, de dones víctimes de violència masclista o de centres de l'àrea d'inclusió social.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats