Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica
Desenvolupament Sostenible

Pérez Garijo destaca el paper de les empreses i els agents socials “per a generar aliances encaminades a la consecució dels ODS”

28/11/2022
Pérez Garijo destaca el paper de les empreses i els agents socials “per a generar aliances encaminades a la consecució dels ODS”
  • La consellera de Cooperació ha clausurat el Fòrum de Desenvolupament Sostenible 2022 organitzat per la Cambra de València
  • Per a Pérez Garijo “una empresa socialment responsable guanya competitivitat, precisament, gràcies al benefici que retorna a la societat”

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha clausurat el Fòrum de Desenvolupament Sostenible 2022, jornada organitzada per la Cambra de València en la qual s’han tractat qüestions com la crisi climàtica, la transició verda, l’economia circular, les cadenes de subministrament, la taxonomia i la transformació social.

La consellera de Cooperació ha destacat el paper de les organitzacions empresarials i els agents socials “per a generar aliances i sinergies encaminades a la consecució dels ODS”, a la qual cosa ha afegit que “si complim amb l’Agenda 2030, transformarem el món”.

Per a Pérez Garijo, “sessions com aquesta ajuden a donar visibilitat al món empresarial, que és un referent en sostenibilitat i s’esforça per avançar, i ajudar que altres empreses vegen el concepte de sostenibilitat com una oportunitat”.

En aquest sentit, la consellera de Cooperació ha mostrat la seua satisfacció perquè les empreses valencianes fan valdre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), i s’ha referit a un recent estudi sobre el seu compromís amb la sostenibilitat, una anàlisi que posa de manifest que el 63 % de les empreses compta amb una política específica en aquesta matèria i que dos de cada tres empreses analitzades realitzen accions específiques relacionades amb els ODS.

Els ODS en l’acció de govern

Pérez Garijo ha afirmat que la consecució dels ODS “és un dels eixos principals d’acció del Consell, un marc comú d’orientació per a totes les administracions públiques valencianes, per als agents econòmics i socials, i també per a la ciutadania”.

Al mateix temps, la consellera de Cooperació ha afirmat que les administracions “hem de contribuir a fomentar un model de governança participativa i gestió pública corresponsable, ajudant les empreses que aposten per un canvi de cultura empresarial”.

La consellera de Cooperació ha destacat el paper de les empreses en l’assoliment del desenvolupament sostenible, perquè “tenen una activitat que impacta de manera molt directa en les condicions laborals, socials, econòmiques i mediambientals d’un país”.

“Una empresa socialment responsable —ha assenyalat la consellera— guanya en competitivitat, precisament, gràcies al benefici que retorna a la societat. Al mateix temps, les persones consumidores cada vegada són més conscients i, per tant, més exigents amb el que demanen”.

Durant la jornada s’han desenvolupat diverses ponències i taules de debat per a interactuar, crear aliances i compartir expectatives i bones pràctiques en sostenibilitat ambiental, social i econòmica, i de governança.

Galeria d'imatges