Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives
Visita la Vall de Laguar i Orba

Aitana Mas anuncia una inversió de 24 milions d’euros per a infraestructures socials a la Marina Alta dins del pla Convivint

28/11/2022
Aitana Mas anuncia una inversió de 24 milions d’euros per a infraestructures socials a la Marina Alta dins del pla Convivint
  • Aitana Mas ha visitat la Vall de Laguar i Orba
  • La vicepresidenta destaca la importància dels serveis socials de proximitat als municipis xicotets d’interior

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, ha anunciat una inversió de 24 milions d’euros per a la construcció de diversos projectes d’infraestructures socials a la Marina Alta dins del pla Convivint.

Es tracta, segons ha explicat la vicepresidenta, d’inversions previstes en els pressupostos de la Generalitat per a les obres de la segona residència pública de persones majors de Dénia; el centre de dia de persones majors d’Altea, Xaló, Gata de Gorgos i Calp, o la residència de persones amb diversitat funcional de Pedreguer.

La vicepresidenta ha assenyalat que l’objectiu és fer front al “dèficit de places públiques que té la comarca des de fa molts anys i que hem volgut reflectir amb projectes que desenvoluparem fins a 2025, dins del pla Convivint”.

Aitana Mas ha visitat aquest matí els municipis de la Vall de Laguar i Orba, en aquest últim acompanyada per la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Isaura Navarro, on s’ha reunit amb les treballadores i treballadors dels ajuntaments per a conéixer “com estan funcionant els Serveis Socials de pobles xicotets i d’interior, les qüestions o les necessitats que puguen tindre”.

La vicepresidenta ha valorat el treball dels Serveis Socials de municipis xicotets, que compten amb un alt percentatge de gent gran que necessita “una atenció directa i de proximitat per part dels municipis”, una qüestió que posa de manifest la importància del model de contracte programa desenvolupat per la Conselleria en els últims anys amb la col·laboració dels ajuntaments.

Serveis Socials

La vicepresidenta ha destacat el finançament de la Conselleria en els Serveis Socials de la Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta, als quals ha destinat aquest any 1,13 milions d’euros, una quantitat que multiplica per quatre l’existent en 2015, que a penes assolia els 257.000 euros.

En aquest sentit, Aitana Mas ha destacat la importància de la inversió municipalista en els mòduls de personal que finança la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives per a l’atenció primària bàsica, que en el cas de la Mancomunitat de la Marina Alta s’incrementa de 4 a 33 treballadors i treballadores en l’equip de professionals municipals.

A la Vall de Laguar, la vicepresidenta s’ha reunit amb l’alcalde, Juan Carlos Mengual, i l’equip de Serveis Socials, i ha visitat la Fundació Fontilles.

Posteriorment, i acompanyada per la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Isaura Navarro, s’ha traslladat al municipi d’Orba, on han pogut comprovar el funcionament de la recollida porta a porta de residus. També han visitat el Museu del Fang.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Declaraciones de la vicepresidenta y consellera de Igualdad y Políticas Inclusivas, Aitana Mas