President
Premios Telva

Ximo Puig insta governs, empreses i mitjans de comunicació a treballar per una “igualtat en oportunitats” efectiva entre dones i homes, perquè “cap societat pot renunciar a la meitat del seu potencial”

28/11/2022
Ximo Puig insta governs, empreses i mitjans de comunicació a treballar per una “igualtat en oportunitats” efectiva entre dones i homes, perquè ...
  • El president de la Generalitat ha participat en el lliurament dels Premis Actualitat Econòmica i Telva a les Millors Empresàries de la Comunitat Valenciana
  • Agraeix a les guardonades la seua “lluita incansable per a derrocar fronteres reals i mentals” i assegura que les seues carreres constitueixen una referència per a les pròximes generacions de dones
     
València.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reclamat una “igualtat en oportunitats” efectiva entre dones i homes, i per a fer-ho ha instat governs, empreses, mitjans de comunicació i tota la societat a establir les bases necessàries per a aconseguir-ho, perquè “cap societat pot renunciar a la meitat del seu potencial”.

Així ho ha manifestat durant la seua intervenció en el lliurament dels Premis Actualitat Econòmica i Telva a les Millors Empresàries de la Comunitat Valenciana, a què també ha assistit la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo.

En el transcurs de l’acte, el cap del Consell ha destacat les grans transformacions socials que s’han experimentat en els últims seixanta anys i s’ha referit a Telva com a “sinònim de modernitat” que ha acompanyat tots aquests canvis.

En aquest sentit, el president ha recordat que quan va aparéixer la capçalera d’Unidad Editorial, les dones no podien ser jutges ni fiscals, tan sols 11 eren catedràtiques i representaven el 20 % de l’alumnat, i actualment són majoria en la carrera judicial, hi ha 2.400 catedràtiques a Espanya i representen el 56 % de l’alumnat universitari.

Ximo Puig ha agraït a les guardonades la seua “lluita incansable per a derrocar fronteres reals i mentals”, i ha destacat que les seues carreres constitueixen una referència per a les pròximes generacions de dones.

Segons ha explicat, els premis reconeixen “els assoliments professionals i la contribució a la igualtat” de les guardonades, i ha recordat les dones valencianes pioneres en la lluita per la igualtat i el progrés, com ara María Cambrils, Ascensión Xirivella i Matilde Pérez, i totes les dones anònimes que han contribuït al desenvolupament del país.

Millors Empresàries de la Comunitat Valenciana 2022

En aquesta edició els guardons a les millors empresàries han sigut per a Rosana Perán, presidenta de la Federació d’Indústries del Calcer Espanyol i vicepresidenta del grup Pikolinos, que ha rebut el premi a la millor trajectòria professional, i Ángela Pérez, vicepresidenta de Life Sciencie en Health in Code, que ha rebut el premi a la millor directiva innovadora.

Així mateix, María Martínez Iturriaga, directora executiva de Berklee a València, ha sigut guardonada amb el premi a millor directiva, i Leticia Valera, presidenta de Kassumay, ha rebut el premi a la solidaritat i la filantropia.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Ximo Puig