Justícia, Interior i Administració Pública

Un total de 243 aspirants es presentaran a l'examen acreditatiu per a ser porter de discoteca

29/11/2022
Un total de 243 aspirants es presentaran a l'examen acreditatiu per a ser porter de discoteca
  • Les proves es faran el pròxim 14 de desembre a les tres capitals 
  • Les persones candidates han de passar una prova psicotècnica i superar un examen sobre l'ordenament jurídic, seguretat, menors, aforaments i primers auxilis

Un total de 243 persones, de les 287 que s'hi han inscrit, es presentaran el pròxim 14 de desembre a les proves avaluadores per a obtindre l'acreditació que les habilita com a personal del servei específic d'admissió (SEA) corresponent a l'any 2022. D'elles, 29 realitzaran la prova a Castelló; 93, a Alacant, i 121, a València.  

Les proves es faran simultàniament a Castelló, València i Alacant, i consten de dues parts. La primera és una prova psicotècnica i la segona, un examen sobre qüestions referents al servei d'admissió, aspectes jurídics relatius a horaris, seguretat, menors, aforaments o primers auxilis que estan determinats en la convocatòria de la prova.

Aquesta acreditació és obligatòria en totes les discoteques, les sales de ball i les sales de festa, així com els pubs i karaokes amb un aforament superior a les 200 persones, perquè compten amb personal acreditat per a exercir el servei específic d'admissió, que ha de renovar-se cada quatre anys.

Aquestes proves, l'obligatorietat de les quals està recollida en la Llei d'espectacles públics de la Generalitat, es realitzen des de l'any 2009. Des de llavors, la Generalitat ha acreditat 2.407 professionals, dels qui 835 compten en l'actualitat amb l'acreditació vigent.

Renovació del servei específic d'admissió

El pròxim 30 de novembre es farà la prova de renovació del servei específic d'admissió de les persones que van aconseguir l'acreditació en les convocatòries de 2010, i aquesta és la tercera renovació; les de 2014, que és la segona renovació, i la primera renovació corresponent a les acreditacions que es van validar el desembre de 2018.  

Les proves es realitzaran simultàniament a Alacant, Castelló i València, i hi estan convocades 230 persones: 71 procedeixen d'Alacant; 32, de Castelló, i 127, de València.

Galeria d'imatges