Vicepresidència Segona i Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica
Logística

Titulars del Parc Logístic de València ratifiquen la seua conversió en entitat de gestió i modernització

29/11/2022
En la Asamblea participan propietarios de las empresas instaladas en el PLV, el director general de la EVha y el alcalde de Riba-roja de Túri
  • En l'assemblea participen titulars de les empreses instal·lades en el PLV, el director general de l'EVha i l'alcalde de Riba-roja de Túria
  • La Comissió Promotora culmina amb èxit el procés d'adaptació a la Llei 14/2018, d'àrees industrials, rebent el suport del 82 % dels propietaris i propietàries

L'Entitat Urbanística de Conservació del Parc Logístic de València (PLV) ha fet una assemblea de ratificació en què la Comissió Promotora de l'EGM ha obtingut un suport massiu dels propietaris i propiertàries per a convertir-se en entitat de gestió i modernització. Això suposa un pas transcendental en el procés d'adaptació a la Llei 14/2018, de 5 de juny, de la Generalitat, de gestió, modernització i promoció de les àrees industrials de la Comunitat Valenciana.

En la reunió també ha participat el director general de l'Entitat Valenciana d´Habitatge i Sòl (EVha), Rafael Montero, i l'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Rag, l'ajuntament del qual, junt amb el de Loriguilla, han donat suport a la creació d'aquesta EGM que s'assenta en el terme d'aquests municipis.

El director general de l'EVha passarà a ser el primer president de l'EGM Parc Logístic de València. Després de l'assemblea, Montero ha mostrat la satisfacció pel resultat de la votació, ja que aquesta nova figura “suposarà una intensificació de la col·laboració publicoprivada, optar a més inversions, així com potenciar i modernitzar aquest gran node logístic de la Comunitat Valenciana”.

Comptant amb el suport del 82 % dels propietaris i propietàries del PLV, que representen el 96 % dels valors cadastrals de l'àrea empresarial, en la votació es va aconseguir àmpliament el requisit de superar la doble majoria del 51 % que exigeix la Llei 14/2018, de gestió, modernització i promoció de les àrees industrials de la Comunitat Valenciana.

La conversió del Parc en EGM no serà oficial fins que es complisca un últim tràmit: l'aprovació dels plens dels ajuntaments de Loriguilla i Riba-roja de Túria, en els quals ja va rebre, en un moment anterior del procés, l'aprovació provisional per unanimitat.

A partir d'aqueix moment, l'àrea empresarial podrà beneficiar-se plenament del conjunt d'avantatges que ofereix la Llei d'àrees industrials, i s'estretirà encara més la seua relació amb les administracions locals a través d'un nou conveni específic, i també amb la Direcció General d'Indústria i Ivace. Això possibilitarà accedir a subvencions específiques per a aquesta mena d'entitats i permetrà destinar més recursos a la posada en marxa de nous serveis de valor afegit en l'àrea empresarial.

Galeria d'imatges