Justícia, Interior i Administració Pública

El Consell col·labora amb els ajuntaments de la Pobla de Vallbona i Alaquàs per a l’organització de cursos de formació en l’ús de la pólvora

02/12/2022
  • La formació va dirigida a la conscienciació ciutadana dels possibles riscos d’una utilització inadequada d’articles pirotècnics
  • Fins ara, un total de 43.339 persones han obtingut la certificació acreditativa com a consumidors reconeguts experts i expertes

El Consell ha autoritzat la subscripció de dos convenis de col·laboració entre la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública i els ajuntaments de la Pobla de Vallbona i Alaquàs per a l’organització de cursos de formació de consumidors reconeguts com a experts i expertes (CRE) per a l’ús d’articles pirotècnics.

La vigència de tots dos convenis serà de quatre anys.

La formació va dirigida i orientada a la conscienciació ciutadana dels possibles riscos que es poden derivar d’una utilització inadequada dels productes pirotècnics. També, a la prevenció, l’articulació i la divulgació dels protocols d’actuació en cas que hi haja accident durant la celebració de les respectives festivitats religioses, culturals i tradicionals.
Fins ara, s’han subscrit 48 convenis de col·laboració i s’han impartit 1.112 cursos de formació, en què un total de 43.339 persones han obtingut la certificació acreditativa com a consumidors reconeguts experts i expertes.

La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública és l’encarregada de desenvolupar les funcions de control i supervisió sobre temari, exàmens, assistència d’alumnes als cursos i qualsevol altra qüestió que considere necessària per a l’aplicació correcta de la normativa vigent sobre la matèria. A més, s’encarregarà de l’expedició del certificat acreditatiu de la formació rebuda.

Per a articular aquests cursos, la Conselleria posa a la disposició de l’Ajuntament d’Alaquàs i l’Ajuntament de la Pobla de Vallbona una plataforma informàtica accessible a través de l’adreça següent: justicia.gva.es.