Justícia, Interior i Administració Pública
Función pública

Bravo considera "essencial" iniciar el relleu generacional de l'Administració valenciana "amb talent jove"

30/11/2022
Bravo considera 'essencial' iniciar el relleu generacional de l'Administració valenciana 'amb talent jove'
  • La consellera de Justícia i Administració Pública inaugura la Fira d'Ocupació Pública en la Universitat d'Alacant junt amb la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
  • Bravo destaca el suport econòmic a joves opositors amb 700 euros mensuals

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha mostrat l'aposta per “innovar per a captar el millor talent possible”, ja que l'Administració s'enfronta a un “gran relleu generacional al mateix temps que necessita incorporar nous perfils professionals”.

Bravo ha explicat que, en els pròxims huit anys, està previst que es jubile un terç de la plantilla, per la qual cosa ha considerat "essencial" iniciar el relleu generacional i "captar talent jove", amb diferents perfils professionals procedents del dret, l'economia, l'enginyeria o la informàtica, entre d'altres.

Amb aquest objectiu, segons ha considerat la consellera, la Generalitat lidera la transformació dels processos de selecció de personal, amb un percentatge de places reservades per a oposició sense fase de concurs, un nou model d'examen menys memorístic, una fase de pràctiques remunerades i una beca per als opositors, de 700 euros al mes, perquè “la situació econòmica de les famílies no siga un obstacle per a accedir a un lloc de treball en l'Administració pública”.

“L'Administració conforma l'esquelet del nostre estat de benestar i per això és tan important impulsar canvis i transformacions en un moment complex com l'actual”, ha subratllat Bravo, que ha defensat que “treballar en l'Administració és participar en les polítiques públiques que cal impulsar per a donar resposta a la ciudanía i és sentir-te part d'aqueix motor que construeix drets i que mira les persones”. “És formar part d'aqueix motor que impulsa com una palanca el creixement econòmic i social”, hi ha afegit. 

La consellera de Funció Pública s'ha pronunciat així durant la inauguració aquest dimecres de la Fira d'Ocupació Pública de la Generalitat en la Universitat d'Alacant, en què han participat la rectora de la Universitat, Amparo Navarro, i la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno.

A més, un grup de joves opositores i funcionàries han explicat als estudiants què suposa preparar aquestes oposicions i les oportunitats de futur que ofereix la funció pública.

Per part seua, Josefina Bueno ha destacat la voluntat que el Govern Valencià té de donar "més oportunitats als joves perquè puguen desenvolupar el seu talent", i ha posat com a exemple les beques universitàries i "l'aposta que la Generalitat fa per les universitats públiques valencianes". “El Consell treballa per consolidar el sistema públic d'universitats valencià i impulsar la transformació digital de tota la ciutadania a fi de construir una societat més justa, plural i igualitària, on tota la ciutadania tinga les mateixes oportunitats”, ha assegurat Josefina Bueno.

OPO 2022

Totes les novetats que s'han explicat durant la Fira d'Ocupació Pública s'implementaran en l'Oferta d'Ocupació Pública (OPO) de 2022, que ja ha sigut convocada i que compta amb 353 places de torn lliure, és a dir, que s'avaluen només els coneixements i competències de les persones aspirants.

Així, s'han convocat places per a tècnics superiors d'Administració general, Advocacia de la Generalitat, interventors i auditors, informàtics, enginyers de camins, enginyers industrials, arquitectura, psicologia, administració de serveis socials, agents mediambientals, etc.

Els primers exercicis de l'OPO ordinària de 2022 es preveu que tinguen lloc al llarg del mes de gener de 2023 i el projecte d'iniciar una fase de pràctiques remunerades similar al MIR de Sanitat es posarà en marxa per als cossos A1-01 de tècnics superiors d'Administració general i A1-06 de tècnics superiors d'Enginyeria Informàtica de l'OPO de 2022.

Galeria d'imatges