Presidència

La Generalitat concedeix més de 16 milions d'euros destinats a promoure la protecció i recuperació del patrimoni cultural dels municipis de la Comunitat Valenciana

30/11/2022
  • Les subvencions s'han concedit a 132 municipis
  • Es destinaran a finançar la rehabilitació, protecció i dinamització de castells, ermites, museus, palaus, claustres de convents, etc.
  • El director general d'Administració, Antoni Such, destaca que l'objectiu de les ajudes “és recuperar per als veïns i veïnes el seu patrimoni i convertir-lo en atractiu turístic i cultural”
  • La Generalitat ha invertit 40 milions en rehabilitació del patrimoni cultural des de 2018

La Generalitat ha publicat en el DOGV aquest dimecres la concessió de 16,5 milions d'euros en subvencions per a la protecció i recuperació del patrimoni cultural dels municipis de la Comunitat Valenciana.

Aquestes ajudes, gestionades per la Direcció General d'Administració Local, s'han concedit a 132 municipis per a executar actuacions de rehabilitació, protecció i dinamització d'espais de gran valor patrimonial, històric i cultural com ara castells, ermites, museus, palaus, claustres de covents, esglésies, espais industrials, jaciments arqueològics, entre d'altres.

El director general d'Administració Local, Antoni Such, ha manifestat que aquests recursos “tenen com a objectiu la recuperació i posada a la disposició dels veïns i veïnes dels nostres pobles el seu patrimoni històric i artístic”, així com fomentar el patrimoni com a atractiu cultural i turístic.

Antoni Such ha destacat “l'esforç del Consell” en la recuperació del patrimoni cultural dels valencians. En aquest sentit, ha destacat que la Generalitat ha invertit 40 milions d'euros des de 2018 en 110 intervencions de rehabilitació de patrimoni cultural dels pobles de la Comunitat Valenciana.

Cal destacar que les subvencions no podran superar els 150.000 euros per intervenció i municipi.

Talls de veu relacionats

Declaraciones del director general de Administracion Local, Antoni Such