Hisenda i Model Econòmic

La Generalitat ofereix als ajuntaments de Castelló col·laborar en la inspecció, la vigilància i el control del joc a través de les respectives policies locals

02/12/2022
La Generalitat ofereix als ajuntaments de Castelló col·laborar en la inspecció, la vigilància i el control del joc a través de les respectives ...
  • El secretari autonòmic d’Hisenda, Francesc Gamero, recalca que la proximitat de la Policia Local “permet sumar recursos per a la inspecció i la vigilància de l’activitat del joc”
  • A través del conveni amb l’FVMP, s’ofereix als consistoris la possibilitat de sumar esforços en l’aplicació de la Llei del joc i de prevenció de la ludopatia

​​​​​​​

La Generalitat ha oferit als ajuntaments de la província de Castelló la possibilitat de col·laborar en la inspecció, la vigilància i el control de l’activitat del joc per mitjà de les respectives policies locals.

El secretari autonòmic d’Hisenda, Francesc Gamero, i el director general de Tributs i Joc, Rafael Beneyto, han traslladat a regidors d’entitats locals i diversos comandaments superiors dels cossos de la Policia Local de la província de Castelló la importància d’adherir-se al conveni subscrit amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) per a col·laborar en les activitats d’inspecció i vigilància en matèria de joc.

Francesc Gamero ha indicat que “les funcions de prevenció i proximitat que duen a terme els cossos de les policies locals, unides a la seua dotació en efectius, permeten sumar recursos per a la inspecció i la vigilància de l’activitat del joc, així com que els consistoris puguen donar resposta a les inquietuds veïnals en aquest camp”.

Per la seua banda, el director general de Tributs i Joc, Rafael Beneyto, ha assenyalat després de la reunió que “hem explicat les novetats que estableix la Llei de regulació del joc i de prevenció de la ludopatia a la Comunitat, les raons per les quals la Generalitat considera que és necessària la seua participació, i els hem motivat perquè s’adherisquen al conveni”.

“Considerem que la implicació dels ajuntaments en el tema del joc presencial pot ser vital, i amb la col·laboració de les respectives policies locals busquem que la ràtio d’inspectors sobre establiments de joc s’ajuste a la mitjana de comunitats autònomes”, hi ha afegit Rafael Beneyto.

Aquesta és la primera de les quatre reunions informatives organitzades al llarg de la Comunitat, dirigides a alcaldes, regidors i comandaments de les policies locals per a explicar-los els avantatges que comporta adherir-se al conveni amb l’FVMP per a la inspecció, la vigilància i el control de l’activitat del joc.

Així, està prevista una reunió el pròxim 15 desembre a València amb ajuntaments de la província; el 16 de desembre, a Gandia, i el 19 de desembre, a Alacant.

Lluita contra el joc i la ludopatia

A través del conveni subscrit amb l’FVMP, la Generalitat ofereix als consistoris de la Comunitat Valenciana la possibilitat de sumar esforços en l’aplicació de la nova llei del joc i de prevenció de la ludopatia, la normativa sectorial més avançada en aquesta matèria del conjunt de comunitats autònomes.

La Direcció General de Tributs i Joc serà l’encarregada de tramitar els expedients sancionadors d’acord amb les actuacions del personal de les policies de les entitats locals adherides al conveni, així com autoritzar l’accés al Registre de persones excloses d’accés al joc de la Comunitat Valenciana als funcionaris designats per la seua entitat local.

De la mateixa manera, impulsarà accions formatives relacionades amb les funcions d’inspecció en matèria de joc, i per a fer-ho promourà, en cas que siga necessari, continguts específics per als cursos de formació i perfeccionament dirigits al personal de les policies locals.

Galeria d'imatges