Presidència

El concurs escolar 'Acció pel clima’ del Museu de les Ciències premiarà les millors idees sostenibles

01/12/2022
El concurs escolar 'Acció pel clima’ del Museu de les Ciències premiarà les millors idees sostenibles
  • Estudiants i docents poden presentar els projectes mediambientals que desenvolupen a les aules   
  • La final es realitzarà el 24 de març de 2023 en el Museu de les Ciències amb l'exposició en la fira científica dels treballs seleccionats

La Ciutat de les Arts i les Ciències premiarà un any més les millors idees sostenibles en el concurs nacional Acció pel clima dirigit a estudiants de Primària, Secundària, Batxillerat o cicles de Formació Professional Bàsica i grau mitjà als qui es plantegen diferents reptes mediambientals. El certamen compta amb el patrocini de Reciclamás, Global Omnium i el centre d'innovació social i urbana Las Naves, entre d'altres.

Acció pel clima és una oportunitat perquè el personal docent presente els projectes en matèria mediambiental que desenvolupen a les aules amb els seus estudiants i poden inscriure-s'hi fins a l'11 de gener.

L'alumnat de primer cicle de Primària ha de dissenyar un projecte mediambiental, que podria ser un hort escolar, mentre que al de segon cicle de Primària se li planteja el disseny i la construcció d'un element d'acord amb la premissa de les tres R (reduir, reutilitzar i reciclar) com un efecte papallona. Els grups de cursos de tercer cicle de Primària centren el projecte en l'aprofitament de l'aigua i l'eficiència energètica.

En Secundària, per a 1r i 2n curs, i Formació Professional Bàsica, el desafiament mediambiental consisteix a dissenyar una acció que implique la participació social, com ara iniciatives de neteja forestal o una jornada de divulgació ambiental, per exemple.

Els cursos de 3r i 4t de Secundària, Batxillerat i cicles formatius de grau mitjà hi participaran amb el muntatge d'un projecte STEM, utilitzant disciplines com ara programació, electrònica, mecànica o robòtica, que mostre algun aspecte relacionat amb el medi ambient i la sostenibilitat. 

La primera fase del concurs és digital, en què cada equip realitza un projecte, segons cada categoria, que ha d'enregistrar i enviar, i la segona fase és presencial al Museu de les Ciències, en una jornada en la qual es presenten els treballs seleccionats.

El termini per a inscriure-s'hi és fins a l'11 de gener, la data de lliurament del projecte finalitzarà l'1 de febrer de 2023 i la comunicació dels grups finalistes serà el 24 de febrer de 2023. La final es farà el 24 de març de 2023 al Museu de les Ciències.

El certamen va comptar l'edició passada amb la participació de més de 250 estudiants de 13 centres escolars a través de 25 projectes finalistes sobre desenvolupament sostenible que es van presentar al carrer Major del Museu de les Ciències.

Galeria d'imatges