Justícia, Interior i Administració Pública
Justicia

Gabriela Bravo: “La detecció d'espais de la por a les ciutats ajudarà a crear entorns urbans segurs per al conjunt de la ciutadania”

01/12/2022
Gabriela Bravo: “La detecció d'espais de la por a les ciutats ajudarà a crear entorns urbans segurs per al conjunt de la ciutadania”
  • La responsable d'Interior aposta per models de ciutat que conjuguen la seguretat pública, la convivència ciutadana i una ordenació del territori que promoga la igualtat

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha assegurat aquest dijous que el deure dels poders públics “és garantir el dret de tota la ciutadania a viure en llibertat identificant els factors d'inseguretat als municipis i ciutats”. En aquesta tasca, ha indicat, “els cossos i forces de seguretat són els nostres millors aliats per a treballar en la detecció d'espais de la por i en la creació d'uns mapes que ens ajuden a promoure entorns segurs que garantisquen el dret de les dones a gaudir amb llibertat de l'entorn urbà”.

Bravo, que ha participat en la inauguració de la Trobada per a la reflexió sobre seguretat i convivència a les ciutats, ha assenyalat que “dones i xiques joves veuen restringida diàriament la seua llibertat de moviment en nombrosos espais públics i no podem permetre que aquesta bretxa de gènere s'aguditze dia a dia”.

Per això, ha apostat per incentivar ciutats “que conjuguen aspectes tan importants com la seguretat pública, la convivència ciutadana i una ordenació del territori concorde”. Però, sobretot, ha indicat que “hem d'aspirar a un model de ciutat amb una carta de valors que englobe el respecte als drets humans i la justícia social, la diversitat i el compromís amb el medi ambient, ciutats que eduquen per a la convivència des de la corresponsabilitat, amb violència zero i plena igualtat”.

La consellera ha assenyalat que “les agressions masclistes, l'assetjament escolar, el ciberassetjament o la lluita contra els delictes d'odi no sols han de combatre's des de la perspectiva dels nostres cossos i forces de seguretat. Totes i tots som responsables i podem contribuir, des de diferents àmbits, a aconseguir la no normalització de les situacions de violència per a aconseguir el model de societat que volem”.

En aquesta línia, ha indicat que l'àmbit educatiu també és “crucial” per a crear ciutats lliures de violència. “Programes de prevenció i intervenció a l'escola sobre la violència de gènere, promoure el respecte a la lliure orientació o identitat sexual o aplicar més control sobre les situacions de violència a les quals accedeixen els nostres menors a través de les noves tecnologies són només algunes de les eines que hem d'aplicar per a combatre aquest fenomen”, ha indicat.

Galeria d'imatges