Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat

El Consell aprova dos convenis que articulen 300 milions d’euros d’inversió de l’Estat a la Comunitat Valenciana per a infraestructures i transport

02/12/2022
  • 200 milions d’euros són per a obres de reforç de ferm, millora de la seguretat viària, itineraris de vianants i ciclistes, i variants, entre altres
  • 100 milions d’euros més es destinaran a implantar solucions de mobilitat innovadores a la Comunitat Valenciana

El Consell ha aprovat dos convenis a subscriure entre la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat i el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, que articulen una inversió de 300 milions d’euros a la Comunitat Valenciana per a l’execució d’infraestructures i implantar solucions de mobilitat innovadores.

D’una banda, s’ha autoritzat un conveni amb la Secretaria d’Estat de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana dotat amb 200 milions d’euros per a l’execució d’infraestructures realitzades entre l’1 de gener de 2022 i el 31 de desembre de 2025.

En total seran més de 70 actuacions a desenvolupar en tota la Comunitat Valenciana per a reforç de ferm de les carreteres, millora de la seguretat viària, itineraris de vianants i ciclistes, desdoblaments, variants i connexions tramviàries, entre altres. Per províncies, n’estan previstes més de 30 a Alacant, al voltant d’una dotzena a Castelló i més de 25 a València.

Quant al segon conveni amb la Secretaria General de Transports i Mobilitat, compta amb una inversió de 100 milions d’euros per a la implantació a la Comunitat Valenciana de solucions de mobilitat innovadores: execució d’inversions en tramvies, actuacions en matèria de transport a demanda i política tarifària, realitzades entre l’1 de gener de 2022 i el 31 de desembre de 2025.

En concret, les inversions en tramvies ascendeixen a 40 milions d’euros per a l’adquisició, a través de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), de 16 tramvies nous (ampliable a 12 més) per al parc mòbil de Metrovalencia i TRAM d’Alacant.

Així, es podran substituir les unitats més antigues, cobrir els projectes d’ampliació en les xarxes de totes dues explotacions, amb vista als pròxims anys, i reforçar l’actual servei de manera que permeta l’increment de les freqüències previst en el Pla de millora de freqüències.

Amb aquests tramvies nous es donarà resposta al pla de serveis d’FGV amb període temporal 2022-2030 per a assolir tota la capacitat possible en un sol vehicle, així com augmentar la flexibilitat en el trànsit d’accés/descens de viatgers per a optimitzar el recorregut. A més, els vehicles seran plenament accessibles, adaptats a la normativa vigent.

Talls de veu relacionats

Declaracions de la vicepresidenta i portaveu del Consell, Aitana Mas