Justícia, Interior i Administració Pública

Justícia obri aquest dijous la nova oficina d'informació jurídica de proximitat a Rocafort

01/12/2022
  • Amb aquesta nova obertura, la Comunitat Valenciana comptarà amb un total de 47 oficines JUSTIPROP a la Comunitat Valenciana

La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública posa aquest dijous en marxa l'oficina d'informació jurídica de proximitat (JUSTIPROP) al municipi de Rocafort, que se situa a la planta baixa de l'antic ajuntament (Casa Plana, carrer del Pou, s/n).

La freqüència del servei es farà una vegada a la setmana en horari de matí. En concret, es durà a terme els dijous de 10 a 14 hores. El servei es prestarà per professionals (lletrats i lletrades) del Col·legi de l'Advocacia de València. La cita prèvia es farà de manera presencial al nou ajuntament (Casa Bou, carrer Major, 2) o telefònica (telefonant al 961310062).

El Servei d'Orientació Jurídica de Proximitat (JUSTIPROP) ofereix una resposta ràpida a la ciutadania sobre els dubtes jurídics que tenen i els diversos tràmits administratius, amb la finalitat de reduir desplaçaments a la ciutadania. 

El personal d'aquest servei assessora i orienta jurídicament amb caràcter previ al procés i també dona suport per a realitzar consultes electròniques de tràmits judicials o administratius en matèria de justícia.

Amb aquesta nova obertura, són ja 47 les oficines JUSTIPROP, a 45 municipis de la Comunitat Valenciana. Aquestes oficines són clau per a afavorir la cohesió social i territorial, ja que el lloc de residència no pot ni ha d'afectar la qualitat dels serveis públics.

L'assistència en aquestes oficines, que és finançada per la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, es presta per professionals dels col·legis de l'advocacia de la Comunitat Valenciana. 

Dins del projecte Justícia pròxima, també s'habiliten espais on es proporciona atenció i informació a la ciutadania sobre mediació com a alternativa més ràpida, econòmica i eficaç per a resoldre conflictes enfront dels litigis (MEDIAPROP). A més, es preveuen oficines d'enllaç per a l'assistència a les víctimes del delicte.