Presidència
Jornadas Turismo Activo

Colomer reitera el “suport absolut” a l'impuls del turisme actiu i destaca que contribueix a la vertebració del territori i a dinamitzar zones menys poblades de la Comunitat

01/12/2022
V Jornadas Profesionales de Turismo Activo de la Comunitat Valenciana
  • El titular de Turisme ha participat en les V Jornades Professionals de Turisme Actiu de la Comunitat Valenciana
  • Es tracta de la cita anual que organitza CV Activa amb el suport de Turisme per a reflexionar i debatre sobre l'anomenat turisme actiu i l'ecoturisme

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha reiterat “el suport absolut” de la Generalitat a l'impuls del turisme actiu a la Comunitat Valenciana i ha destacat que contribueix a “vertebrar el territori i a dinamitzar zones menys poblades”.

Així s'ha pronunciat Francesc Colomer durant la participació en les V Jornades Professionals de Turisme Actiu de la Comunitat Valenciana, que se celebren al municipi de Gandia.

Es tracta de la cita anual d'aquest sector que organitza CV Activa amb el suport de Turisme CV i constitueix un espai de reunió, reflexió i debat sobre els principals temes d'interés per al Turisme Actiu i l'Ecoturisme. 

Colomer ha explicat que el turisme actiu “engloba més de 60 disciplines” que ofereixen experiències que connecten amb la naturalesa, tant al litoral com a l'interior, i ha incidit que es tracta d'un “turisme no massificat, respectuós i sostenible” que va en la línia dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'ONU. 

En aquestes jornades, la formació ha ocupat un espai central del programa. Així, el consultor turístic i vicepresident d'ANETA (Associació Nacional d'Empreses de Turisme Actiu), Raúl Temprano, ha impartit una ponència sobre la iniciativa que CV Activa du a terme en els CdT de la Comunitat Valenciana. 

Durant la jornada, també es divulguen alguns projectes destacables de Turisme Actiu i Ecoturisme, a manera de mostra. Així, en l'àmbit ecoturístic s'ha exposat l'exemple de DeltaPolet, empresa que ofereix safaris i experiències d'immersió cultural a la zona del Delta de l'Ebre. D'altra banda, Ángel Planas, responsable del Consorci de Vies Verdes de Girona, ha compartit el projecte de cicloturisme associat a les vies verdes i el teixit empresarial associat. 

Galeria d'imatges