Hisenda i Model Econòmic

La Generalitat impulsa el talent jove i promou les oportunitats laborals a Europa a través del programa Eurodisea

01/12/2022
La Generalitat impulsa el talent jove i promou les oportunitats laborals a Europa a través del programa Eurodisea
  • Arcadi España rep 23 joves europeus que comencen el pròxim 5 de desembre la participació en el programa Eurodisea
  • La Conselleria d'Hisenda subvenciona, junt amb la Unió Europea, el 92 % de les pràctiques laborals

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, ha destacat durant la recepció a joves participants del programa Eurodisea 2022 que la Generalitat “aposta a través d'aquest projecte per l'impuls de l'ocupació, el talent jove i la cooperació entre regions europees”.

Arcadi España ha subratllat que la Generalitat i la Unió Europea “subvencionaran el 92 % dels costos laborals d'aquestes pràctiques, cosa que significa que les empreses i entitats hi aportaran com a mínim 107 euros mensuals per cada jove que realitze pràctiques laborals, mentre que els joves, per la seua part, rebran una retribució que serà, com a mínim, l'estipulada en el salari mínim interprofessional”.

En concret, el titular d'Hisenda ha rebut 23 joves europeus d'entre 18 i 30 anys en situació de desocupació que començaran dilluns que ve 5 de desembre pràctiques laborals remunerades en un total de 17 empreses i entitats de la Comunitat Valenciana durant un període de 6 mesos.

Durant aquest mes de novembre, els i les joves que han triat un centre laboral a la Comunitat assisteixen a un curs intensiu d'espanyol, així com activitats d'immersió cultural a les tres províncies d'Alacant, Castelló i València perquè l'adaptació a les empreses i entitats es desenvolupe en les millors condicions, els costos de manutenció i allotjament de les quals, durant aquest període, sufraga la Conselleria d'Hisenda.

“Volem estimular la internacionalització de les empreses i donar suport a la formació laboral de la joventut valenciana, i facilitar-li la possibilitat d'accedir a una experiència d'intercanvi professional perquè pensem que és una oportunitat per a conéixer noves cultures, aprendre idiomes i incorporar a les seues organitzacions noves maneres de treballar, al mateix temps que es creen oportunitats per al desenvolupament econòmic i social de la Comunitat Valenciana", ha indicat Arcadi España.

Joves procedents de quatre regions europees

Del total de participants que faran pràctiques a la Comunitat a partir del pròxim dilluns 5 de desembre, 10 procedeixen de Brussel·les i Valònia (Bèlgica); 5, de Sardenya (Itàlia), i 8, de Madeira (Portugal). En concret, 5 joves es formaran en empreses i entitats de la província d'Alacant; 4, a la de Castelló, i 14, a la de València.

Respecte al tipus de lloc que exerciran durant els sis mesos de pràctiques, estan relacionats amb les disciplines d'administració, arqueologia, comunicació de xarxes socials, dinamització juvenil, disseny gràfic, exportació, informàtica, màrqueting, monitor esportiu, projectes europeus, recursos humans i turisme.

Aquest projecte està cofinançat per la Unió Europea a través del Programa operatiu del fons social europeu Comunitat Valenciana i hi participen joves de la Comunitat Valenciana, així com de 17 regions pertanyents a 9 països entre els quals es troben Bèlgica, Croàcia, Xipre, França, Geòrgia, Itàlia, Portugal, Romania i Irlanda.

El programa Eurodisea funciona recíprocament, de manera que els i les joves valencians també opten a pràctiques a temps complet en empreses de les regions europees que participen en Eurodisea, la qual cosa els permet millorar també la seua formació, experiència laboral i nivell d'idiomes.

Galeria d'imatges