Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball

Economia autoritzarà la prolongació fins al 31 de maig de 2023 dels contractes temporals dels treballadors de les ITV

01/12/2022
  • S'autoritzarà per a les contractacions temporals que finalitzen el 31 de desembre de 2022 quan siguen necessàries per a garantir el servei en òptimes condicions
  • L'ampliació dels contractes es farà amb una sol·licitud prèvia a la Conselleria d'Economia Sostenible

La Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ha aprovat, mitjançant la resolució del conseller, prolongar fins al 31 de maig de 2023 els contractes temporals de les i els treballadors de les estacions d'ITV de la Comunitat Valenciana que tinguen contracte laboral en vigor amb alguna de les empreses concessionàries, amb data de finalització el 31 de desembre de 2022.

Cal recalcar que s'autoritzarà l'ampliació de les contractacions temporals que finalitzen el 31 de desembre de 2022, mitjançant una sol·licitud prèvia a la Conselleria d'Economia Sostenible, sempre que siguen necessàries per a garantir la prestació del servei en òptimes condicions.

A hores d'ara, és imminent la finalització del contracte actual de concessió de la prestació del servei de les inspeccions tècniques de vehicles a la Comunitat Valenciana que exerceixen de manera indirecta set empreses concessionàries, i que està previst que acabe el pròxim 31 de desembre de 2022. A partir d'aquesta data, el servei passarà a ser de gestió pública i directa per part de la Generalitat.

Per això, cal garantir que des de l'1 de gener de 2023 aquest servei per a la ciutadania es puga prestar en òptimes condicions i també se'n puga millorar la qualitat, eficiència i competitivitat.

Segons preveu la resolució, en el cas en què aquestes prolongacions no siguen suficients per a assegurar una plantilla suficient en cada estació d'ITV de la Comunitat Valenciana fins al 31 de maig de 2023, les empreses hauran de sol·licitar a la Conselleria d'Economia Sostenible les noves contractacions que s'estimen necessàries.

Si l'ampliació dels contractes temporals suposa, segons la legislació vigent, la necessitat de la conversió a contractes indefinits, s'haurà de comunicar a la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, que haurà d'autoritzar-ne la conversió, si és necessària, per a garantir el servei.

Així mateix, si es produeix alguna baixa en la plantilla per causes alienes a l'empresa, es posarà també de manifest a la Conselleria d'Economia Sostenible aquesta circumstància i les raons que la motiven.