Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives
Premis #Noemtoqueselwhatsapp

L’IVAJ guardona huit treballs dirigits a promocionar la igualtat, la convivència i el respecte entre sexes, i a previndre la violència masclista

04/12/2022
L’IVAJ guardona huit treballs dirigits a promocionar la igualtat, la convivència i el respecte entre sexes, i a previndre la violència masclista
  • Els Premis #Noemtoqueselwhatsapp comprenen les modalitats de fotografia, vídeo, arts escèniques, música, microrelat i arts plàstiques
  • L’objectiu és reconéixer anualment els projectes de joves de centres juvenils, centres educatius i associacions juvenils

L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) ha premiat huit treballs que promocionen la igualtat, la convivència i el respecte entre sexes i ajuden en la prevenció de la violència contra les dones, en una nova edició dels Premis #Noemtoqueselwhatsapp, creats per a reconéixer anualment els projectes de joves en diverses modalitats artístiques.

El director general de l’IVAJ, Jesús Martí, ha sigut l’encarregat de lliurar aquests premis amb els quals es vol reconéixer anualment els projectes de joves de centres juvenils, centres educatius i associacions juvenils.

Per a fer-ho, el concurs inclou les modalitats de fotografia, vídeo, arts escèniques, música, microrelat i arts plàstiques, que estan dotades amb un premi de 500 euros per categoria en cada una de les modalitats artístiques.

En aquesta edició de 2022, en la categoria de microrelat dirigit a joves entre 14 i 17 anys s’han atorgat dos premis ex aequo amb 250 euros cadascun a La vida que em vas llevar, de María Salvador Santamaría, del Consell Local de la Joventut d’Ontinyent, i Per totes elles, de Júlia Ordiñana Bataller, de l’IES Sanchis Guarner, de Castelló de Rugat.

En la modalitat de fotografia, també per a joves de 14 a 17 anys, l’obra premiada ha sigut Por tu culpa he perdido el color, de Minaya Llopis Torrero, Lía Bosch Torres, Marcos Huelva Rillo i Adrián Soriano Roig, de l’IES Barri del Carme, de València.

Quant a la modalitat de música, l’obra premiada és la cançó No es mi culpa, de Sandra Sevilla Arjona, Carlota García Pino i Carla San Nicolás Sánchez, del Consell Local de Joventut d’Alaquàs.

En la categoria de vídeo, l’obra premiada ha sigut El whatsapp de Eva, de Nuria Sánchez Caurín, Camila Nogales Michel, Marcos Villalba Algarra i Daniel Aspano Fernández, del Centre Educatiu Martí Sorolla de València.

Per la seua banda, en les categories de microrelat i fotografia dirigides a joves de 18 a 24 anys, el premi ha sigut per a l’obra Mentiras, mentiras, d’Irene Ferrando Ruiz. A més s’han concedit dues mencions honorífiques sense dotació econòmica a Pacto con el diablo, d’Isabella Mazo Patiño, i Sobresalto, de Raquel Pardo Tendero. A més, la fotografia premiada ha sigut Tormento, d’Isabella Mazo Patiño.

Cal recordar que el concurs #Noemtoqueselwhatsapp ha donat lloc a una exposició itinerant, acompanyada de guies didàctiques per a sensibilitzar i conscienciar sobre la importància de conéixer i, per tant, ajudar a detectar comportaments i actituds relacionats amb la violència contra les dones.

Les entitats o les associacions interessades a exhibir la mostra poden sol·licitar-ho a través d’aquest enllaç.

Galeria d'imatges