Presidència
Sondeig elaborat per Turisme CV

Francesc Colomer: “Els hotels de l’interior de Castelló parteixen amb una previsió del 74 % per al pont de la Constitució”

02/12/2022
  • El secretari autonòmic de Turisme avança les dades d'ocupació hotelera elaborades per Turisme CV per al pont de la Constitució i de la Immaculada
  • Afirma que “destinacions de costa, interior i urbanes mantenen el pols i encaren els pròxims ponts amb una ocupació mitjana del 70 %”

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat aquest divendres que “els hotels de l’interior de la província de Castelló parteixen amb unes previsions d’ocupació turística del 74 % per al pròxim pont de la Constitució”.

Segons Colomer, “es tracta del percentatge més alt registrat a la Comunitat Valenciana després de la ciutat de València, que espera superar el 76,6 % de l’ocupació hotelera per a aquestes dates, motivat, en part, per l’impuls de la Marató, que acull la ciutat el diumenge que ve 4 de desembre”.

Per la seua banda, Benidorm espera ocupar el 73,70 % de les seues places hoteleres, i el litoral de Castelló el 63,6 %; mentre que l’interior de la província d’Alacant parteix amb una previsió del 62,49 % de la seua ocupació per a les nits compreses del 3 al 6 de desembre.

En aquest sentit, el titular de Turisme ha informat que “la mitjana per a tot l’interior de la Comunitat se situa en un 66,73 % i per al conjunt d’hotels del litoral, l’ocupació prevista per al pont de la Constitució assoleix el 67,41 %”.

Colomer ha avançat així els resultats de l’enquesta realitzada per Turisme Comunitat Valenciana a una mostra representativa d’hotels, tant d’interior com del litoral de la Comunitat, i per als dos ponts, tant de la Constitució com de la Immaculada. Ateses les dates, s’estima que els turistes es dividiran en dos períodes, un que comprén del 3 al 6 de desembre, i un segon tram que va del 8 a l’11 de desembre.

Així, segons el sondeig referit a aquestes festivitats d’àmbit nacional, la Comunitat Valenciana compta hui dia amb unes reserves confirmades estimades que s’aproximen, en termes generals, al 70 % de l’ocupació per a tots dos períodes. “Els hotels de la Comunitat mantenen el pols i encaren els pròxims ponts amb dinamisme en termes turístics”, ha recalcat Colomer.

Per al secretari autonòmic, “aquests resultats, juntament amb la política d’estímul del Consell amb programes com el Bo Viatge, que mobilitza l’afluència turística també aquests dies, demostren el gran esforç del sector en el seu conjunt, per oferir i per sintonitzar en un moment en el qual la gent necessita el viatge com una acció quotidiana en la vida de moltes famílies”.

En aquest sentit, Colomer ha agraït el treball del sector, que, una vegada més, “demostra la seua potència”, i ha augurat, des de la prudència, que “el final d’any mantindrà un ritme sostenible, cosa que permetrà afirmar que el turisme continua sent el gran motor de l’economia”, hi ha afegit.

Pont de la Immaculada

Pel que fa al pont de la Immaculada, del 8 a l’11 de desembre, les previsions de Turisme CV indiquen que els hotels de costa de la Comunitat Valenciana preveuen una ocupació del 70,28 %.

En concret, l’ocupació prevista al litoral de la província de València supera el 56,12 %. Així mateix, l’enquesta mostra que la ciutat de València parteix amb unes reserves del 75 %. Per la seua banda, el litoral d’Alacant, sense comptar Benidorm, registra una estimació pròxima al 60,31 % i Benidorm parteix amb unes reserves del 75 % per a aquest pont. Així mateix, el litoral de Castelló compta amb una previsió d’ocupació per a aquestes dates superior al 76,6 %.

La mitjana dels hotels de l’interior de la Comunitat Valenciana ascendeix a un 68,09 %, amb la qual cosa es registra el percentatge més alt a l’interior de la província de Castelló, que preveu per a les dates assenyalades superar el 71,6 % de la seua ocupació. Hi segueix l’interior de la província de València, amb un 64,1 %, i l’interior de la província d’Alacant, amb un 63,1 %.

Talls de veu relacionats

Declaracions del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer