Presidència
Jornada formativa

Francesc Colomer aposta per impulsar el turisme en les zones afectades pels últims incendis per a facilitar la recuperació dels municipis

02/12/2022
Jornada a Viver sobre turisme i regeneració de destinacions
  • El secretari autonòmic ha inaugurat a Viver una jornada sobre turisme i regeneració de destinacions afectades per catàstrofes

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha inaugurat a Viver, juntament amb la presidenta de la Cambra de Comerç de Castelló, M. Dolores Guillamón, la jornada El turisme, eix vertebrador de la recuperació de territoris damnificats per catàstrofes.

Colomer ha reiterat que l’objectiu d’aquestes jornades és “lluitar contra l’oblit d’aquests territoris”, per això ha advocat per impulsar la “remuntada del sector turístic per a reubicar-se en el futur”.

A més, ha recordat que el pressupost de Turisme Comunitat Valenciana per a 2023 preveu inversions per a les zones afectades pels incendis forestals en la zona de Bejís a través d’un pla de governança específic per a polítiques turístiques en la zona, dotat per al pròxim exercici amb 200.000 euros.

Aquesta jornada formativa està impulsada per Turisme i la Cambra de Comerç de Castelló, i convida el sector turístic de les zones afectades per l’incendi de Bejís a reflexionar sobre com el turisme pot ajudar a la regeneració d’una destinació.

La jornada s’ha celebrat amb el mateix format de la que va tindre lloc ahir a la Vall d’Ebo. Així, el conseller de Turisme del Cabildo de La Palma, Raúl Camacho, ha oferit una ponència per a donar a conéixer les polítiques turístiques del seu departament per a la recuperació del territori a La Palma, després de la tragèdia provocada per l’erupció del volcà.

Galeria d'imatges