Educació, Cultura i Esport

Sara Baras inaugura ‘Les Arts és Dansa’ amb el seu espectacle ‘Alma’

03/12/2022
Sara Baras inaugura ‘Les Arts és Dansa’ amb el seu espectacle ‘Alma’
  • Primeres figures del flamenc, sis ballarins i set músics dirigits per Keko Baldomero, l’acompanyen en un espectacle amb ànima de bolero
  • La Sala Principal acull tres representacions del 12 al 14 de desembre del nou muntatge de la màxima exponent del ballet flamenc a escala mundial

Sara Baras serà l’encarregada d’inaugurar la IV edició del cicle ‘Les Arts és Dansa’ amb el seu nou espectacle ‘Alma’, del qual oferirà tres representacions, del 12 al 14 de desembre, a la Sala Principal del Palau de les Arts.

Les Arts rep per primera vegada la màxima exponent del ballet flamenc a escala mundial, que debuta en el teatre valencià amb aquesta nova i aclamada proposta, amb la qual la balladora de flamenc, directora i coreògrafa està omplint els escenaris principals d’Espanya des de l’estrena absoluta el desembre de 2021 al Maestranza de Sevilla.

‘Alma’ és un espectacle guionitzat, dirigit i coreografiat per la mateixa Sara Baras, sota la direcció musical de Keko Baldomero, que, segons ha explicat la guanyadora del Premi Nacional de Dansa i la Medalla d’Or al Mèrit de les Belles Arts, “és una abraçada enorme, en la qual el flamenc abraça el bolero, i el bolero es deixa abraçar pel flamenc per a fer-se seguidilla, soleà, canya, garrotín, buleria…”.

“‘Alma’ és una creació d’una marca singular, d’una manera d’entendre la vida i portar-la a compàs, de compondre-ho tot al voltant d’una manera de contemplar el món, des de músiques totalment noves amb sons de sempre adaptats fins als pals més tradicionals del flamenc. Ball, música, vestuari, llums, textures, el sabor de l’autenticitat en el temps actual. Flamencs amb ànima de bolero”, ha explicat l’artista gaditana.

Per a aquest nou projecte artístic, Sara Baras torna a col·laborar amb figures destacades del flamenc. Veus de raça i poder com Juana la del Pipa i Rancapino Chico; el ‘cantaor’ de moda, Israel Fernández; el pianista Álex Romero, i el contrabaixista José Manuel Posada, ‘Popo’, posen el seu talent al servei de l’espectacle.

Sobre les taules, s’envolta d’un cos “immillorable” de sis ballarins, juntament amb un elenc nombrós de músics talentosos: Keko Baldomero i Andrés Martínez a la guitarra; les veus de Rubio de Pruna i David de Jacoba; Antón Suárez i Manuel Muñoz, ‘El Pájaro’, a la percussió; i Diego Villegas amb el saxofon, l’harmònica i la flauta.

La Sala Principal acollirà tres representacions d’‘Alma’ els dies 12, 13 i 14 de desembre. Totes les representacions començaran a les 19.30 hores. Els preus de les localitats oscil·len entre els 22 i els 71,40 euros.

Les Arts és Dansa

Sara Baras inaugura l’ambiciosa aposta del cicle ‘Les Arts és Dansa’, que aquest any tindrà lloc, per primera vegada, íntegrament a la Sala Principal. A més del compromís amb la dansa espanyola, Les Arts manté la seua aposta pels creadors valencians principals amb la visita de Marcos Morau i la seua companyia, La Veronal, en ‘Opening Night’, després del seu èxit irresistible amb ‘Sonoma’, del 13 al 14 de maig, juntament amb la presència del gran repertori de la Companyia Nacional de Dansa i la premiada ‘Carmen’, de John Inger, del 29 al 2 de juliol.
 

Galeria d'imatges