Educació, Cultura i Esport

Faust, Queyras, Widmann & Aimard protagonitzen a l’Auditori de Castelló una de les cites cambrístiques de la temporada

02/12/2022
Faust, Queyras, Widmann & Aimard protagonitzen a l’Auditori de Castelló una de les cites cambrístiques de la temporada
  • Els virtuosos músics internacionals interpretaran aquest diumenge ‘Quartet per a la fi dels temps’ de Messiaen a l’Auditori de Castelló
  • El Palau de Congressos de Peníscola es prepara per a dos caps de setmana cinematogràfics amb ‘Top Gun: Maverick’ i ‘El acusado’

La Generalitat, per mitjà de l’Institut Valencià de Cultura, presenta aquest diumenge 4 de desembre a les 19.30 hores a l’Auditori de Castelló el concert del quartet format per Isabelle Faust, Jean-Guihen Queyras, Pierre-Laurent Aimard i Jörg Widmann. 

El quartet format per aquests músics virtuosos en els seus respectius àmbits instrumentals protagonitza una de les cites cambrístiques de la temporada a l’Auditori de Castelló amb la interpretació del ‘Quartet per a la fi dels temps’ d’Oliver Messiaen. 

El delegat territorial de l’IVC a Castellló, Alfonso Ribes, ha destacat “que aquest concert és una de les joies d’aquesta temporada tant per la qualitat dels músics que ens visiten com per les peces que interpretaran”, i ha recordat que “tenim una recta final molt potent a l’Auditori de Castelló amb un programa atractiu i divers amb grans figures internacionals i del territori valencià, com per exemple l’Orquestra de la Comunitat Valenciana amb el gran Vasily Petrenko o les propostes infantils i familiars que estan tenint una gran resposta del públic”.

El violí d’Isabelle Faust, el violoncel de Jean-Guihen Queyras, el piano de Pierre-Laurent Aimard i el clarinet de Jörg Widmann ompliran l’Auditori de Castelló amb l’obra ‘Quartet per a la fi dels temps’ d’Olivier Messiaen. Aquesta és la peça central d’un concert que també inclou composicions de Berg, Ravel, Elliot Carter i el mateix Widmann. 

‘Quartet per a la fi dels temps’ va ser escrita en un camp de presoners durant la Segona Guerra Mundial. L’obra, amb partitures per a clarinet, violí, violoncel i piano, és àmpliament reconeguda com una de les composicions més importants i efectives de Messiaen.

El concert està inclòs dins de l’abonament de tardor de l’Auditori de Castelló. Les entrades soltes per a aquest espectacle tenen un preu d’entre 10 i 20 euros i es poden adquirir en el web IVC.

Cinema al Palau de Congressos de Peníscola

El Palau de Congressos de Peníscola es prepara per a dos caps de setmana cinematogràfics. Aquest dissabte 3 (versió doblada al castellà) i diumenge 4 de desembre a les 19.00 hores (versió original subtitulada en castellà) es projectarà l’exitosa ‘Top Gun: Maverick’ amb Tom Cruise com a protagonista. 

El cap de setmana del dissabte 10 de desembre (Versió doblada al castellà) i diumenge 11 de desembre (Versió original subtitulada en castellà) serà el torn per al drama francés ‘El acusado / Les choses humaines’ amb la direcció de Yvan Attal.

El preu de les entrades per a aquestes projeccions és de 3 euros i es poden adquirir en el web IVC.

Galeria d'imatges