Presidència

La Ciutat de les Arts i les Ciències amplia horaris en el pont de desembre

02/12/2022
La Ciutat de les Arts i les Ciències amplia horaris en el pont de desembre
  • Tots els dies hi ha sessions d’experiments en directe al Museu de les Ciències, que obri de 10 a 19 hores 

La Ciutat de les Arts i les Ciències amplia horaris i activitats durant la setmana que ve amb motiu dels festius i el pont de desembre. El Museu de les Ciències obri des de les 10.00 fins a les 19.00 hores del dissabte 3 al diumenge 11 de desembre, mentre que l’Oceanogràfic estarà obert des de les 10.00 fins a les 20.00 hores, del dissabte 3 al dissabte 10 de desembre. A més, a partir del divendres 9 de desembre, la reeixida producció de La Bohème, ideada per Davide Livermore i estrenada a Les Arts en 2012, puja una vegada més a l’escenari de la Sala Principal, dirigida des de l’orquestra per James Gaffigan.

Entre les propostes del Museu de les Ciències, destaca el Teatre de la Ciència amb dos espectacles diferents, l’obra teatral Ramona i Cajal. El secret del Museu, en el Teatre de la Ciència, l’únic musical científic de l’escena nacional, i Alt voltatge. A més, el públic visitant pot fer visites guiades a les exposicions Mart. La conquesta d’un somni i Play. Ciència i música.

També hi ha sessions diàries de Ciència a Escena, com ara els tallers Química en acció i La ciència invisible, amb experiments en directe. El taller Científic per un dia es dirigeix a un públic de 4 a 8 anys, amb experiments sobre la matèria i les seues propietats. Una altra de les sessions és SOS planeta, dedicada al medi ambient.

L’Hemisfèric ha programat sessions des de les 11.00 hores fins a les 20.00 hores, entre les quals destaquen la pel·lícula Flying Monsters 3D, que narra la història dels pterosaures, les misterioses criatures que solcaven els aires quan els dinosaures caminaven sobre la terra, i Oceans: Our Blue Planet, que trasllada el públic al món submarí i es descobreix l’extraordinària biodiversitat.

Circuit Backstage Tour

L’Oceanogràfic també ha ampliat l’horari perquè els visitants gaudisquen més temps de l’aquari més gran d’Europa. En concret, l’aquari de la Ciutat de les Arts i les Ciències romandrà obert des de les deu del matí fins a les huit de la vesprada del 3 al 10 de desembre.

El circuit Backstage Tour, la visita a l’ARCA del Mar —l’hospital de recuperació de tortugues marines— i l’experiència La mar a les teues mans es duran a terme en rondes constants de matí i vesprada, i en hores que s’indicaran amb precisió en el punt d’informació de l’edifici d’Accessos i en la pàgina web de l’Oceanogràfic. Mentre que els horaris de les presentacions de la família de dofins seran des de les 11.45 fins a les 18.30 hores. També hi haurà projeccions continuades de les pel·lícules en 4D de 20.000 llegües de viatge submarí; Sharks; L’odissea de la tortuga, i Tentacles, des de les 12.30 fins a les 18.30 hores.

Oferta cultural a CaixaForum

L’oferta de la Ciutat de les Arts i les Ciències es completa amb CaixaForum, que presenta tres mostres: Faraó. Rei d’Egipte, una col·lecció de peces procedents del British Museum; Horitzons i límit. Visions del paisatge, que reuneix obres de la Col·lecció d’Art Contemporani de la Fundació La Caixa, i El núvol, una proposta per a conéixer el potencial per a l’educació de les tecnologies associades a la intel·ligència artificial. A més, hi ha visites, cicles i activitats per a acostar la cultura a tots els públics.

La Bohème, a Les Arts

El clàssic de Puccini La Bohème torna per tercera ocasió a Les Arts amb Davide Livermore com a director d’escena i James Gaffigan en la direcció musical. El públic valencià podrà gaudir d’un màxim de set representacions, que tindran lloc els dies 9, 11, 15, 19, 21 i 23 de desembre a la Sala Principal de Les Arts.

Galeria d'imatges