President
Nacions Unides

Ximo Puig afirma que l’ampliació de l’ONU a la Comunitat Valenciana fa que la base de Quart de Poblet esdevinga un ‘hub’ per a la transformació digital de l’organisme internacional

05/12/2022
Ximo Puig afirma que l’ampliació de l’ONU a la Comunitat Valenciana fa que la base de Quart de Poblet esdevinga un ‘hub’ per a la transformació ...
  • El president assenyala que l’aposta de Nacions Unides per la Comunitat Valenciana repercutirà en més oportunitats, més col·laboració i més ocupació
  • El responsable del Consell ha visitat el nou edifici habilitat a les instal·lacions d’UNICTF junt amb el secretari general adjunt de l’ONU, Atul Khare, i la ministra de Defensa, Margarita Robles
Quart de Poblet.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assenyalat que l’aposta que està realitzant l’ONU per la Comunitat Valenciana fa que la base de Quart de Poblet esdevinga un hub fonamental per a la transformació digital de les agències que integren aquest organisme internacional.

El president ha visitat a Quart de Poblet el nou edifici habilitat a les instal·lacions del Centre de les Nacions Unides de Tecnologia de la Informació i les Comunicacions (UNICTF) junt amb el secretari general adjunt de Suport Operacional de la Secretaria General de l’ONU, Atul Khare, i la ministra de Defensa, Margarita Robles, entre altres autoritats. També hi ha assistit la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró.

El responsable del Consell ha assenyalat que els futurs plans de creixement d’UNICTF situen la Comunitat en una ubicació estratègica, la qual cosa repercutirà en “més oportunitats, més col·laboració i més ocupació”, ha assenyalat.

Com ha remarcat, UNICTF creix amb un nou edifici que permetrà ampliar la plantilla en un centenar de persones i que, a més, “projecta la Comunitat Valenciana com una aposta cada vegada més important per a Nacions Unides”.

Aquesta nova incorporació al “mapa de les oportunitats” no és tampoc un fet casual, ha exposat Puig, que s’ha referit també a l’atracció de grans inversions empresarials. Segons hi ha afegit, s’explica per factors com l’existència de treballadors i treballadores d’altíssima qualificació, una xarxa universitària de referència, la potenciació d’un ecosistema innovador basat en la col·laboració publicoprivada i l’estabilitat institucional.

Pel que fa a aquest últim aspecte, s’ha referit al rànquing de l’Institut per a la Qualitat del Govern de la Universitat de Göteborg, que marca que la Comunitat Valenciana ha escalat set llocs per la transparència institucional.

“Hui, aquest nou avanç de l’ONU a la Comunitat Valenciana ens alinea amb el seu esperit, amb el sentit del seu origen: davant de grans dificultats, grans esperances”, ha dit també.

El president i la resta d’autoritats han visitat el nou edifici destinat a albergar oficines dedicades a la transformació digital de les Nacions Unides.

El centre té previst ampliar les seues instal·lacions per a poder acollir altres agències, fons i programes de l’ONU i ja treballa juntament amb el Centre Internacional de Còmput de les Nacions Unides (UNICC), l’Oficina de les Nacions de Serveis per a Projectes (UNOPS), el Fons de les Nacions Unides per a la Infància (UNICEF) i l’Organisme Internacional per a les Migracions (OIM).

L’ONU compta amb més de deu anys de presència a la Comunitat Valenciana, i la base radicada a Quart de Poblet es consolida, amb aquest pla de creixement, com a centre mundial per a la transformació digital de la Secretaria de les Nacions Unides, a més de constituir una infraestructura fonamental de suport a les operacions de manteniment de la pau.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Ximo Puig