Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
Labora

Labora ha demanat un informe tècnic per a aclarir les causes que han motivat la solsida de l’Espai Labora d’Ibi

05/12/2022
  • El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha sol·licitat comparéixer voluntàriament davant de les Corts per a explicar el que ha succeït a la localitat alacantina
  • Els serveis, tant de Labora com del SEPE, es continuaran prestant inicialment des d'Alcoi i Xixona, i prompte des d'una nova ubicació provisional proporcionada per l’Ajuntament d’Ibi

Labora ha encarregat l’elaboració de manera urgent d’un informe tècnic sobre les causes que han motivat la solsida de la part de l’edifici en el qual es troben les dependències de Labora i el SEPE a Ibi, així com l’afectació estructural que puguen tindre els edificis confrontants, entre els quals es troben els de l’Associació d’Empresaris d’Ibi (IBIAE).

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu; la directora general de Planificació i Serveis de Labora, Eva Hernández; el director general del SEPE, Gerardo Gutiérrez Ardoy; el director del SEPE a la Comunitat Valenciana, Pere Beneyto; l’alcalde d’Ibi, Rafael Serralta, i l’Associació dels Empresaris d’Ibi han mantingut una reunió en el matí d’aquest dilluns per a coordinar les accions necessàries per a restablir, com més prompte millor, el servei a la ciutadania.

En aquest sentit, tots els seus responsables han volgut subratllar la ràpida resposta de totes les institucions involucrades, així com l’estreta col·laboració que hi ha des del moment en què es va produir el succés.

Per la seua banda, el secretari autonòmic d’Ocupació ha sol·licitat una compareixença voluntària davant de les Corts per a explicar el que ha succeït i per a exposar les accions que emprendrà seguidament Labora per a donar solució a aquesta circumstància.

Les persones usuàries dels serveis d’Ocupació seran ateses en tot moment. En primera instància, s’ha derivat tots aquells que tenien cita prèvia als Espai Labora de Xixona i d’Alcoi, on ja han sigut atesos. Així mateix, s’està treballant en la dotació tècnica precisa perquè els treballadors i treballadores puguen prestar el servei de manera telemàtica.

L’Ajuntament d’Ibi ha posat a la disposició de Labora i el SEPE un espai en aquesta localitat perquè, una vegada es dispose dels informes tècnics procedents, s’hi trasllade el material, a fi que s’òbriguen al públic unes oficines provisionals.

D’altra banda, des de Labora s’ha posat de manifest la voluntat d’iniciar els treballs per a la construcció d’un nou edifici en aquesta localitat alacantina.

Finalment, s’estan recopilant tots els informes tècnics que s’han realitzat en els últims mesos, en els quals es recaptaven les conclusions d’experts sobre l’estat de l’immoble, i que avalaven la seguretat de la part de l’edifici on es va continuar prestant el servei fins divendres passat. En aquest sentit, la part que s’ha ensorrat estava clausurada, per la qual cosa no hi ha hagut que lamentar pèrdues materials d’importància.

Talls de veu relacionats

Declaracions sobre esfondrament edifici de l'edifi Labora Ibi