Justícia, Interior i Administració Pública
Millores en l’Administració

Quasi 51.000 persones opten a les 588 places de l’oferta pública d’ocupació de la Generalitat de 2022

08/12/2022
  • La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública ha destacat “les importants novetats” que incorpora aquesta OPO amb l’accés al “60 % de les places” pel sistema d’oposició lliure
  • Està previst que els exàmens tinguen lloc a partir de gener i més de la meitat dels llocs convocats es cobriran sense fase de concurs
València.

Un total de 50.891 persones s’han registrat per a presentar-se a les proves de l’oferta pública d’ocupació (OPO) de 2022 de la Generalitat, l’examen de les quals es realitzarà el mes de gener de 2023.

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha explicat que “es tracta de la primera oferta d’ocupació pública després de l’aprovació de la Llei 4/2021, de 16 d’abril, de la funció pública valenciana i, per tant, incorpora importants novetats en el procés de selecció”.

Entre aquestes novetats, Bravo ha destacat que “el 60 % de les places seran mitjançant un sistema d’oposició lliure, en el qual només es tindran en compte els coneixements dels aspirants. A més, en aquesta OPO també es posarà en marxa, en alguns cossos, el nou model de selecció de personal, amb una fase de pràctiques remunerades”.

“Estem en un moment de transformació de l’Administració, que ha de fer front als reptes del futur i, per això, necessitem captar talent i comptar amb nous perfils professionals”, hi ha afegit Bravo.

L’OPO 2022 preveu 22 convocatòries per a 14 categories professionals corresponents al personal de l’Administració de la Generalitat amb un total de 588 places, 353 de les quals corresponen a torn lliure, és a dir, el sistema selectiu serà d’oposició, sense fase de concurs, i 235 places són per a promoció interna, en què sí que es preveu el sistema de concurs oposició.

Les més nombroses quant al nombre de places oferides són les del cos superior tècnic d’administració general, amb 144 llocs; el cos superior tècnic d’enginyeria informàtica d’administració general, amb 122, i les del cos administratiu de la Generalitat, amb 101. No obstant això, també s’ofereixen llocs d’advocats, interventors, enginyers, arquitectes, psicòlegs i agents mediambientals.

Així mateix, en l’OPO 2022 es reserva un 10 % del total de les places (59) per a ser cobertes entre persones amb diversitat funcional.

A més, la Generalitat convocarà el programa de Beques 700, perquè 350 joves opositors a la funció pública perceben una ajuda de 700 euros al mes durant un any per a poder fer front a les despeses de preparar aquesta classe de proves.