Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat
Mobilitat sostenible

La Conselleria d’Obres Públiques habilita un nou aparcament per a ús de vehicles compartits en l’enllaç de la CV-10 amb la CV-17 a Castelló

07/12/2022
La Conselleria d’Obres Públiques habilita un nou aparcament per a ús de vehicles compartits en l’enllaç de la CV-10 amb la CV-17 a Castelló
  • Rebeca Torró destaca que amb aquestes infraestructures “es fomenta l'ús més eficient del vehicle privat i es propicia una mobilitat menys contaminant”
  • Per a la titular de Mobilitat, “l'ús compartit de cotxes és una opció de transport útil, pràctica i econòmica”

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha habilitat un nou aparcament per a l’ús de vehicles compartits al costat de la glorieta de l’enllaç de la CV-10 amb la CV-17 a Castelló. Sobre aquest tema, la responsable del departament, Rebeca Torró, ha destacat “el gran resultat que estan tenint les zones habilitades per la Generalitat per a facilitar l’ús compartit de vehicles privats”.

En la seua visita a aquest nou aparcament, la titular de Mobilitat ha indicat que “aquestes actuacions tenen com a objectiu principal fomentar l’ús més eficient del vehicle privat i propiciar una mobilitat menys contaminant i més amable amb el medi ambient”.

Com ha explicat la consellera, “l’ús compartit de cotxes s’està començant a implantar i a poc a poc s’anirà incorporant com una opció més de transport útil, pràctica i econòmica, sobretot per a acudir al lloc de treball”.

Així, “després de l’èxit que ha tingut la zona d’aparcament al costat de la CV-10, al terme municipal de Borriol, la Conselleria ha executat aquesta zona d’aparcament també al costat de la CV-17 per a continuar habilitant llocs segurs i ordenats on es puguen compartir els vehicles i perquè servisquen, a més, de zones de descans en cas que siga necessari”, ha assenyalat Rebeca Torró.

Per a la consellera, “es tracta de crear les infraestructures necessàries perquè la ciutadania puga rendibilitzar millor els seus mitjans de transport i, alhora, que fomentem una mobilitat més sostenible; estem donant suport a una mesura d’estalvi davant de l’increment en els preus dels combustibles”.

Els treballs, que han comptat amb una inversió de la Generalitat de 190.000 euros, han consistit en l’adequació i la pavimentació d’una parcel·la que no tenia cap ús productiu, per a transformar-la en un pàrquing per a vehicles d’alta ocupació d’uns 1.700 m², així com la disposició a l’interior d’elements de senyalització i abalisament i una xarxa d’enllumenat. L’actuació es completarà amb el condicionament de 1.300 m² més destinats a zona verda i d’esplai.

La pavimentació de la parcel·la s’ha realitzat amb asfalt semicalent, com a mesura per a reduir les emissions de CO₂ a l’atmosfera, amb la consegüent reducció de la despesa de combustible i, per tant, d’emissions al medi ambient i de costos de transport per als usuaris i usuàries.

La CV-10 forma part de la Xarxa Bàsica de Carreteres de la Comunitat Valenciana i constitueix un eix vertebrador de la província de Castelló i, junt amb l’autovia A-7, de tota la Comunitat. Aquesta carretera, que recorre de sud a nord la província de Castelló, comunica l’A-7 a la Vilavella amb l’N-232 a la Jana, i amb la CV-17 a través d’un enllaç que és un dels principals punts d’accés i eixida de la ciutat de Castelló.

La CV-10, amb una intensitat mitjana diària (IMD) de 23.764 vehicles al dia i un 17,2 % de vehicles pesants en les proximitats de l’actuació, sovint s’utilitza com a via d’accés al punt de treball en trajectes de mitjà-llarg recorregut entre les províncies de Castelló i València.

Galeria d'imatges