Presidència

La travessia científica de l’Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències arriba al cercle polar àrtic

07/12/2022
La travessia científica de l’Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències arriba al cercle polar àrtic
  • L'expedició a bord del vaixell de vela Antigua va començar divendres passat a Tromso i inclou un programa interpretatiu i formatiu sobre l'exploració i l'ecosistema de la regió polar
  • Els passatgers i passatgeres han tingut l'oportunitat d'albirar orques i balenes, observar aurores boreals i fondejar en poblacions xicotetes pesqueres i ramaderes dels fiords noruecs

Els passatgers i passatgeres a bord del vaixell de vela Antigua ja es troben immersos en la travessia pel cercle polar àrtic. Es tracta d’una experiència científica organitzada per Oceanosophia i l’Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències, que inclou un complet programa interpretatiu i formatiu sobre experimentació, coneixement i observació del món marí i l’ecosistema de l’Àrtic.

La mar i les exploracions polars II, nom que rep la travessia, va començar divendres passat a Tromso (Noruega), amb un recorregut per la ciutat i una visita al Museu Polar i al Museu Polaria, on la direcció de l’Oceanogràfic es va reunir amb la directora de l’aquari noruec, Anne Grete Johansen, per a intercanviar opinions i experiències.

L’Antigua va salpar el diumenge cap als fiords noruecs endinsant-se al cercle polar àrtic, on el passatge va poder albirar una població de cetacis que freqüenta les aigües fredes del nord, com ara orques, rorquals i balenes geperudes.

Durant la singladura científica, els passatgers i passatgeres de l’Antigua també han tingut l’oportunitat d’observar meravelloses aurores boreals i fondejar en poblacions pesqueres i ramaderes.

Coneixent l’Àrtic de la mà d’experts

El programa temàtic de la travessia està dirigit pel prestigiós científic i divulgador Javier Cacho, que va formar part de la primera expedició científica espanyola a l’Antàrtida, i pel doctor Francisco Torner, director de Control de Gestió de l’Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències.

Tots dos experts han dut a terme unes jornades interactives sobre la història de l’exploració en una de les zones més inhòspites del planeta i sobre el funcionament dels oceans, amb especial recalcament en els paràmetres que condicionen el sistema climàtic del planeta.

Una vegada al cercle polar àrtic, els passatgers i passatgeres podran conéixer com funciona la biodiversitat de l’Àrtic i els efectes que té el desgel en la resta del planeta.

La travessia conclou diumenge que ve, 11 de desembre, al port de Tromso amb el lliurament dels diplomes acreditatius de la formació científica impartida a bord de l’Antigua.

Galeria d'imatges