Educació, Cultura i Esport

Cultura tanca el cicle de ‘Converses Úniques - XATS’ amb José Antonio Marina i Espido Freire a Sant Miquel dels Reis el 13 de desembre

09/12/2022
Cultura tanca el cicle de ‘Converses Úniques - XATS’ amb José Antonio Marina i Espido Freire a Sant Miquel dels Reis el 13 de desembre
  • A les 19.30 hores parlaran de la lluita de la raó i les emocions 
  • Carmen Amoraga valora l’art d’escoltar en aquestes trobades que han aportat reflexions sobre la situació actual de la literatura i la cultura

El cicle de conferències ‘Converses úniques - XATS’ arriba al final amb la trobada que mantindrà José Antonio Marina i Espido Freire el pròxim 13 de desembre, a les 19.30 hores, a Sant Miquel dels Reis. 

Filòsof i escriptora parlaran de la raó i de les emocions en lluita al llarg de la història de l’ésser humà en una conversa que és l’última del cicle de conferències entorn de la literatura i la cultura, que ha impulsat la Direcció General de Cultura i Patrimoni i que ha desenvolupat l’empresa d’esdeveniments  Amundsen, dins del Pla valencià per al foment del llibre i la lectura de la Generalitat. 

Al llarg d’aquest últim trimestre, les tres capitals de la Comunitat Valenciana han reunit grans personalitats de la cultura per a conversar sobre temes d’índole social i transversal que han despertat l’interés dels assistents. En el cicle de ‘XATS’ han participat: Lorenzo Silva, Víctor del Árbol, José Carlos Somoza, Ramón Palomar, Berna González Harbour, Ramón Palomar, Jose Manuel Casañ, Paula Bonet, José Antonio Ponseti, José Manuel Casañ, Javier Olivares, Teresa Arnandis, José Antonio Marina i Espido Freire. Aquests últims tanquen el cicle el pròxim 13 de desembre.  

La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha valorat la qualitat de les converses que s’han produït entre aquests intel·lectuals que han aportat, “sobretot, molta reflexió”.

“En aquestes trobades hem fomentat l’art d’escoltar, en general, i en particular, dues persones que amb les seues disquisicions sobre la cultura i les seues manifestacions actuals hem ampliat el nostre coneixement i la nostra flexibilitat emocional i ideològica”, hi ha afegit.


José Antonio Marina 

Ha dedicat tota la seua labor d’investigador a l’elaboració d’una teoria de la intel·ligència que comença en la neurologia i acaba en l’ètica, entenent que la intel·ligència no busca el coneixement, sinó la felicitat i la dignitat. Dins d’aquest projecte ha escrit sobre la creació, la voluntat, els sentiments, el llenguatge, l’ètica, la religió i la política. Ha sigut guardonat amb el Premi Anagrama d’Assaig, el Premi Giner de los Ríos d’Innovació Educativa i el Premi Nacional d’Assaig.

Espido Freire

Va debutar com a narradora amb ‘Irlanda’, guardonada amb el Premi Millepage. Poc després va publicar ‘Donde siempre es octubre’ i l’obra amb la qual es va convertir en la guanyadora més jove del Premi Planeta, ‘Melocotones helados’. Mereixedora del Premi Ateneu de Sevilla amb ‘Soria Moria’ i del Premi Azorín amb ‘Llamadme Alejandra’, és autora de nombroses novel·les, diverses col·leccions de contes, novel·les juvenils i llibres de poemes. 

Galeria d'imatges