Educació, Cultura i Esport
Teatre

La tragicomèdia al voltant del poder i la vida de la reina Isabel I arriba al Teatre Principal de Castelló

09/12/2022
La tragicomèdia al voltant del poder i la vida de la reina Isabel I arriba al Teatre Principal de Castelló
  • La companyia La Calòrica recupera aquest diumenge a Castelló el que va ser el seu primer projecte
  • L’Auditori de Castelló presenta la cantant Alondra Bentley i el seu disc ‘Sings for Children, It’s Holidays!’

Cultura, per mitjà de l’Institut Valencià de Cultura, presenta aquest diumenge 11 de desembre dues grans propostes culturals al Teatre Principal i a l’Auditori de Castelló. 

Per una banda, trobarem al Principal de Castelló diumenge a les 19.00 hores la tragicomèdia ‘Feísima enfermedad y muy triste muerte de la reina Isabel I’. 

El delegat de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes, ha assenyalat que “aquesta obra es va estrenar per primera vegada l’any 2010 com a primer projecte de la companyia La Calòrica. Ha passat el temps i l’equip l’ha volgut recuperar com a celebració del seu aniversari per a donar al públic la possibilitat de gaudir d’una comèdia al voltant del poder i de la monarquia”. 

L’obra ens presenta la reina Isabel I que, després d’una vida de triomfs que l’han portat a convertir-se en la sobirana més temuda i poderosa de la cristiandat, viu els seus últims dies de vida. Ho fa sense saber qui la succeirà al tron i donarà continuïtat en el seu gran projecte. Molts dels seus fills han mort i altres pateixen el tracte injuriós dels seus marits. Tan sols queda un cap a la Terra on es puga cenyir la corona de Castella: el cap pertorbat de la princesa Joana.

La producció és de la companyia La Calòrica i compta amb la direcció d’Israel Solà. Els intèrprets són Cristina Arenas, Xavi Francés, Aitor Galisteo-Rocher, Esther López, Carla Rovira i Marc Rius.

Les entrades per a aquesta representació tenen un preu d’entre 3 i 20 euros i es poden adquirir en el web IVC. Recordem que es pot obtindre un descompte del 50 % gràcies a ‘Entrada i +’. Cal recordar que quan es visita el Museu de Belles Arts de Castelló o l’EACC s’obté un tiquet que permet comprar, a les taquilles del Teatre Principal de Castelló o a l’Auditori de Castelló, entrades per als espectacles amb un descompte de fins al 50 %.  

‘Sings for Children, It’s Holidays!’ a l’Auditori de Castelló

L’Auditori de Castelló presenta un cap de setmana amb una interessant programació dirigida al públic familiar. A més d’una nova sessió del taller musical ‘Amb bombo i platerets’ i el cicle ‘L’Auditori dels infants’, el diumenge 11 de desembre a les 18.00 tindrà lloc el concert de l’artista Alondra Bentley amb la presentació del disc ‘Sings for Children, It’s Holidays!’.

En l’altra faceta com a educadora infantil, la vocalista angloespanyola ja fa més de huit anys que ofereix concerts per a totes les edats i públic familiar. En aquests s’intercala l’anglés i el castellà, cançons pròpies i populars, per a aconseguir un espectacle tant lúdic com divertit. La idea és aprendre passant-s’ho bé, fent valdre la música i fomentant la interactivitat perquè públic i músics canten, ballen i riguen junts.  

El preu de les entrades per a aquest concert és de 4 euros i estan a la venda en el web IVC. El concert està dirigit per a xiquets i xiquetes menors de 10 anys.

Galeria d'imatges