Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica
Inversions

Transició Ecològica notifica l’adjudicació de més de 18 milions d’euros de fons de reconstrucció per a la millora del tractament de bioresidus i subproductes

09/12/2022
  • Amb aquests imports, la Conselleria ja ha assignat més de 39,5 milions d’euros de fons del Mecanisme de recuperació i resiliència MRR

La Conselleria de Transició Ecològica, dirigida per Isaura Navarro, ha notificat un total de 18,75 milions d’euros d’ajudes econòmiques als consorcis de residus i els ajuntaments que es van presentar a la convocatòria per a la realització d’inversions per a la millora dels processos de tractament de bioresidus i selecció. Es tracta de 13,75 milions d’euros per a millores en el tractament de bioresidus, així com 5 milions d’euros per a millores en les recuperacions de subproductes en planta.

Les ajudes, en virtut de les ponderacions tècniques realitzades de les propostes presentades per les entitats locals que hi opten, han anat en un 55,3 % dels imports econòmics de la convocatòria a la província d’Alacant, un 11,8 % a la província de Castelló i un 32,8 % a la província de València.

Amb aquestes ajudes del Mecanisme de recuperació i resiliència es pretén invertir especialment en el tractament de bioresidus. A més, se sumen a les ajudes per import de 20,75 milions d’euros ja notificades per al foment de les recollides separades en origen a ajuntaments i mancomunitats principalment.

Entre les entitats seleccionades finalment, predominen els consorcis sectorials de residus de la Comunitat Valenciana, però també ajuntaments de la Comunitat Valenciana que han presentat propostes elegibles en virtut de les bases de la convocatòria per al tractament de bioresidus recollits de manera separada.