President
Terra d’empreses

Ximo Puig defensa intensificar la col·laboració publicoprivada per a avançar en innovació i en la transició energètica

13/12/2022
Ximo Puig defensa intensificar la col·laboració publicoprivada per a avançar en innovació i en la transició energètica
  • Destaca que la Comunitat Valenciana té en l'actualitat 151.000 empreses, 10.000 més que fa set anys i 1.300 més que fa un any
  • El president ha participat en l'obertura de la jornada Comunitat Valenciana: terra d'empreses, organitzada per Valencia Plaza
València.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assenyalat que “urgeix accelerar el pas” per a avançar en innovació i en la transició a la sostenibilitat energètica intensificant les fórmules de col·laboració entre el sector públic i el sector privat.

“No hi ha una altra recepta per a consolidar el futur que més innovació”, perquè “si volem prosperitat social, necessitem hui ser avantguarda en la innovació”, ha indicat el president durant la seua participació en l’obertura de la jornada Comunitat Valenciana: terra d’empreses, organitzada per Valencia Plaza.

Puig ha manifestat també que, per a estimular les oportunitats, és fonamental una col·laboració publicoprivada que facilite la “imprescindible” innovació i la “inajornable” sostenibilitat.

En aquest sentit, ha argumentat que l’aposta de la Generalitat per la innovació ha donat els fruits, amb l’avanç en 29 posicions entre les regions europees més innovadores.

Sobre l’impuls en la transició energètica, ha destacat que “l’evidència científica i el sentit comú assenyalen clarament l’itinerari: si no hi ha planeta b, tampoc hi ha opció b”, per la qual cosa “la via imprescindible és accelerar en la sostenibilitat amb implantació de renovables, que no admet més demores, i amb descarbonització del model productiu”.

Puig ha remarcat, d’altra banda, durant la seua intervenció, que la Comunitat Valenciana s’ha consolidat com a “mapa d’oportunitats”, com ho demostra que tinga en l’actualitat 151.000 empreses, 10.000 més que fa 7 anys i 1.300 més que fa un any, o que hi haja 360.000 persones treballadores autònomes, 30.000 més que en 2015.

A més, també ha al·ludit a importants decisions que han beneficiat el territori valencià, com “l’aposta de Ford per electrificar-se i romandre-hi, la inversió històrica de Volkswagen, l’ampliació de l’ONU, l’arribada d’HP o les filials tecnològiques de Siemens o Lufthansa, o el desembarcament d’una companyia ucraïnesa del grup Hitachi, que prompte es concretarà”.

El president s’ha referit també al suport a l’empresa facilitat pel Consell, amb mesures com els instruments financers davant de les dificultats de finançament –ha exposat en aquest sentit que 3.500 empreses es financen amb l’IVF i que s’han habilitat 150 milions d’euros en línies antiinflació– o amb ajudes directes a les persones treballadores autònomes.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Ximo Puig