President
Noves connexions

Ximo Puig destaca que l’entrada en funcionament del nou operador ferroviari Iryo suposa un “salt de qualitat” en la connexió d’alta velocitat entre València i Madrid

16/12/2022
Ximo Puig destaca que l’entrada en funcionament del nou operador ferroviari Iryo suposa un “salt de qualitat” en la connexió d’alta velocitat ...
  • El president assisteix al primer viatge comercial que ha realitzat Iryo entre Madrid i València
  • Subratlla “l’ampliació de la connectivitat” que ofereix el nou operador i valora que la companyia “estiga residenciada fiscalment i socialment” a la Comunitat Valenciana
  • Reivindica que es mantinguen les parades d’AVE a Elx i Orihuela, “perquè el servei públic ha d’atendre tots els ciutadans”
València.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha participat en el primer viatge comercial de la companyia Iryo entre Madrid i València, que ha iniciat el trajecte a les 6.45 hores d’aquest divendres des de l’estació de Madrid - Chamartín - Clara Campoamor en direcció a l’estació Joaquín Sorolla de València.

El cap de Consell, en declaracions als mitjans de comunicació després de l’arribada del tren d’alta velocitat Iryo a València, ha destacat que la nova connexió suposa un “gran salt de qualitat” i una ampliació de l’oferta d’alta velocitat entre Madrid i València.

Així mateix, ha valorat que la companyia que opera aquesta nova connexió “estiga residenciada fiscalment i socialment” a la Comunitat Valenciana, i ha explicat que “naix d’una aliança amb una de les empreses més importants de l’àmbit europeu”, com ha qualificat la italiana Trenitalia, que junt amb Air Nostrum i Globalvia conformen Iryo.

Inicialment, l’operador ofereix 4 freqüències diàries, dues amb eixida des de València i dues des de Madrid. A més, està previst que Iryo complete les seues connexions amb la Comunitat Valenciana amb la posada en funcionament el pròxim 2 de juny d’una nova línia amb arribada a Alacant. Les estimacions de l’operador són desplaçar a l’any 1,25 milions de persones a la ciutat de València i 560.000 a la d’Alacant, que generarien una despesa turística de 169 i 75 milions d’euros, respectivament, en 2025.

Parades de l’AVE a Elx i Orihuela

D’altra banda, Ximo Puig ha reivindicat que es mantinguen les parades a Elx i Orihuela de la línia de l’AVE entre Madrid i Múrcia, ja que, tal com ha subratllat, “el servei públic ha d’atendre tots els ciutadans”.

El president ha insistit que s’ha de tindre una “visió integradora i cohesionadora d’Espanya”, en què tots els territoris tinguen la mateixa importància, per la qual cosa ha reclamat que es mantinguen les parades del tren d’alta velocitat en aquestes ciutats alacantines, i ha criticat la “falta de sensibilitat” que alguns dirigents mostren “a l’hora de cosir un territori”.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Ximo Puig