President
Formació i tecnologia

Ximo Puig destaca l’aposta del Consell per consolidar l’FP Dual “sota el guiatge de les empreses” per a incrementar la productivitat i “generar oportunitats per als joves”

16/12/2022
Ximo Puig destaca l’aposta del Consell per consolidar l’FP Dual “sota el guiatge de les empreses” per a incrementar la productivitat i “generar ...
  • Assegura que l'aliança entre formació i tecnologia constitueix la via més eficient per a millorar la competitivitat
  • La Generalitat ofereix actualment 403 cicles d'FP Dual
  • El president de la Generalitat ha visitat el nou centre formatiu de Stadler en el qual 70 joves cursen cicles formatius per a treballar en l'àmbit industrial
València.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat l’aposta del Consell per consolidar el model dual com l’estàndard educatiu en Formació Professional “sota el guiatge de les empreses”, ja que constitueix la via més eficient per a incrementar la productivitat i “generar oportunitats per als joves”.

Així ho ha manifestat durant la seua visita al nou centre de formació de Stadler a Albuixech, en la qual també han participat el president de Stadler, Íñigo Parra; la consellera d’Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit, i la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró.

El cap del Consell ha valorat “l’alineament clar i objectiu” de Stadler amb la Generalitat a través del seu nou centre formatiu, amb la missió d’“oferir als joves l’oportunitat que suposa l’ocupació industrial”, i ha valorat “l’experiència i l’excel·lència”, així com la contribució d’aquesta companyia a transformar la Comunitat Valenciana en un “pol de mobilitat sostenible”.

Ximo Puig s’ha referit a l’ocupació industrial com a “l’única en què no hi ha una falta de productivitat en relació a Europa”, i ha assegurat que l’aliança entre formació i tecnologia constitueix “la via per la qual hem de continuar avançant per a millorar la competitivitat”.

Així mateix, ha recordat l’esforç inversor de la Generalitat en matèria de formació professional, ja que el pressupost per a aquests ensenyaments formatius ha crescut un 271 % en els últims set anys, la qual cosa ha permés augmentar el nom de cicles un 30 % i crear 7 centres integrats d’FP.

A més, pel que fa a la modalitat dual, actualment s’ofereixen 403 cicles d’FP Dual, i el nombre de sol·licituds s’ha triplicat en els últims quatre anys.

El nou centre de Formació Professional de Stadler ofereix formació actualment a 70 joves en cicles d’electricitat, electrònica, soldadura i mecànica, així com en transport i manteniment de vehicles, necessaris per a treballar en l’àmbit industrial i, especialment, en la factoria de trens d’Albuixech.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Ximo Puig