President
Alta velocitat

Ximo Puig destaca que el nou AVE Madrid-Múrcia facilitarà la cohesió de dues comunitats veïnes gràcies a les parades d’Elx i Orihuela i a les connexions diàries amb Alacant i Villena

19/12/2022
Ximo Puig destaca que el nou AVE Madrid-Múrcia facilitarà la cohesió de dues comunitats veïnes gràcies a les parades d’Elx i Orihuela i a les ...
  • El president subratlla que la connectivitat d'aquesta línia amb rodalia i mitjana distància millorarà la vida de milers de ciutadans i ciutadanes de les dues autonomies 
  • Assenyala que la nova connexió d'alta velocitat “és també corredor mediterrani”, ja que connecta, des del sud, amb “una infraestructura que s'ha de continuar accelerant perquè el mapa real atenga l'Espanya real”
  • El nou AVE compleix amb la “funció social” de “cosir territoris”, a més de contribuir a l'objectiu de descarbonitzar la mobilitat, defensa el responsable de la Generalitat
Múrcia.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que el nou AVE Madrid-Múrcia facilitarà la cohesió de dues comunitats veïnes gràcies a les parades d’Elx i Orihuela i a les connexions diàries amb Alacant i Villena, la qual cosa repercutirà també en la connectivitat de rodalia i mitjana distància i millorarà la vida de milers de ciutadans i ciutadanes de la Comunitat Valenciana i la Regió de Múrcia.

Ximo Puig ha realitzat el trajecte Elx-Múrcia de la nova línia d’alta velocitat Madrid-Múrcia i ha participat en l’acte institucional posterior que ha tingut lloc a la capital murciana amb motiu de la posada en funcionament d’aquesta connexió ferroviària. En l’acte, que ha comptat amb l’assistència de Sa Majestat el Rei Felip VI, han intervingut també el president del Govern, Pedro Sánchez; la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, i el president de la Regió de Múrcia, Fernando López Miras.

“Hui és un dia històric per a un territori germà”, ja que “Múrcia s’uneix al mapa de l’alta velocitat”, ha assenyalat el president, que ha celebrat la posada en marxa d’una connexió que “acostarà més dues comunitats que sempre han caminat juntes, que mai han viscut d’esquena”.

Des d’aquest dimarts, quan s’inicien els viatges comercials, la ciutadania i les economies de les dues comunitats “estan més unides i més ben cohesionades, perquè aquest AVE incorpora tres dimensions mediterrànies”, ha assenyalat Puig.

En aquest sentit, el president ha indicat, en primer lloc, que “aquest nou tram és, de facto, corredor mediterrani”, ja que “es connecta, des del sud, a una infraestructura que ha de continuar accelerant perquè el mapa real atenga l’Espanya real.

En segon lloc, ha remarcat que aquesta nova línia connecta Múrcia i el sud de la Comunitat Valenciana en alta velocitat. Per això, hi ha afegit, “Alacant també puja a aquest tren”. De fet, “amb les parades a Orihuela, Elx, Alacant o Villena el tren compleix la seua funció social: cosir territoris, agermanar-nos més i descarbonitzar la mobilitat”, ha continuat.

Més connectivitat

En tercer lloc, s’ha referit al fet que aquesta línia “millorarà la vida de milers de valencians i murcians, gràcies a la rodalia i la mitjana distància”. “Aquest és un gran exemple” que “no es tracta de triar entre AVE o Rodalia: ací, com més corredor, més i millor Rodalia”. Puig ha manifestat així que, gràcies als nous trens Avant, es passarà de 37 a 52 trens diaris entre Alacant i Múrcia i el viatge serà 40 minuts més curt.

Puig ha agraït al president del Govern que continue “cosint tots els territoris d’Espanya”. “El país necessita cohesió; el país necessita sostenibilitat, i aquest tren creua els dos ponts”, ha dit.

A més, el cap del Consell ha defensat que “el tren és la millor via per a un transport més net i per a anar superant barreres físiques i mentals”. “L’Espanya que hui posem en relleu és la que necessitem, la que derroca murs i alça ponts, la que atén l’Espanya real, la que projecta aquest Mediterrani ric en oportunitats”, ha manifestat.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Ximo Puig