Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
The Ocean Race

El Consell acosta els valors nàutics i mediambientals a quasi 2.500 escolars d’Alacant en The Ocean Race

12/01/2023
  • Josefina Bueno valora la tasca de conscienciació entorn de la cura del medi ambient que realitza Alacant Port d’Eixida

La consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno, ha donat a conéixer el programa escolar Alacant Aventura Júnior, que es realitza en col·laboració amb el Club Nàutic Alacant Costa Blanca (escola homologada per la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana) durant l’Ocean Race.

Aquest programa preveu la realització d’un taller d’experiència nàutica a prop de 2.450 escolars de centres educatius d’Alacant, amb la missió de despertar l’interés pel món de l’esport, en aquest cas nàutic. L’activitat es desenvolupa del dilluns 9 al divendres 13 de gener en horari de matins i s’hi durà a terme el baptisme de mar i el taller de nusos mariners.

La consellera ha manifestat que el fet que “els escolars estiguen assistint als tallers que s’estan fent amb motiu de l’Ocean Race és un valor que cal destacar, perquè hi ha molts xiquets que és la primera vegada que pugen a un vaixell o que se sensibilitzaran amb el medi marí”.

El rang d’edats dels usuaris d’aquests tallers és d’Infantil i Primària (fins a quart de Primària, perquè cinqué i sisé estan anant a les activitats de try-sailing).

Els tallers que s’estan desenvolupant són referents a pràctiques sostenibles. Un dels que més està agradant és el d’alimentació saludable, que consisteix a trasplantar uns encisams i s’aprofita per a explicar-los un poc el tema de l’alimentació.

L’altre que més èxit té també és sorprenentment un de manualitats per a emportar-se, com ara una xicoteta marioneta de meduses de colors. També hi ha un taller que explica què és la posidònia mediterrània.

Hi estan participant grups d’educació especial de col·legis especials: dissabte va acudir un grup d’APSA, que va gaudir molt de l’experiència, i aquests dies han rebut la visita de diversos grups d’educació especial de col·legis.

Visita al remolcador de Salvament Marítim Sar Mesana

A més, la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno, ha valorat la tasca de conscienciació entorn de la cura del medi ambient que du a terme Alacant Port de l’Eixida (APS) a través de la programació que desenvolupa del 7 al 15 de gener, amb motiu de l’eixida (APS) de la Volta al Món a vela de The Ocean Race.

La Generalitat, a través de la Conselleria d’Innovació i la Societat de Projectes per a la Transformació Digital (SPTD), organitza aquesta edició d’Alacant Port d’Eixida, amb una programació dissenyada especialment per al gaudi del públic de totes les edats, l’àmplia majoria de caràcter gratuït, al voltant dels valors de la nàutica, la sostenibilitat i la innovació.

La consellera ha visitat el vaixell Sar Mesana, que es troba amarrat al moll 10 de Llevant aquesta setmana, disponible perquè el visite el públic que s’acoste a l’Ocean Live Park. Aquesta embarcació compta amb una eslora de 39,70 metres, una potència de tir de 60 tones i una autonomia, a velocitat de creuer, de 6.000 milles, i està dotada amb els sistemes de navegació i de comunicacions més sofisticats.

Tal com ha pogut conéixer Josefina Bueno durant la seua visita, les característiques tècniques i operatives del nou remolcador el fan molt versàtil, ja que està construït per a atendre una sèrie de missions diverses, entre les quals es poden destacar el remolc de vaixells, el suport a vaixells amb problemes, la lluita contra incendis i el rescat de nàufrags.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats