Justícia, Interior i Administració Pública

Bravo defensa la proximitat de la Policia Local com a “primer esclavó de la cadena” del sistema de protecció civil

25/01/2023
Bravo defensa la proximitat de la Policia Local com a “primer esclavó de la cadena” del sistema de protecció civil
  • La responsable d’Interior clausura l’acte de lliurament de despatxos a 152 agents de la 53a promoció de la Policia Local de València
  • La consellera reafirma el compromís del Consell amb la formació i l’excel·lència per a comptar amb uns cossos de seguretat “d’avantguarda”

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha defensat “el gran nivell de competència, professionalitat i especialització amb el qual compta la Policia Local de València per a afrontar els desafiaments dels nous models de ciutat”.

Bravo ha clausurat l’acte de lliurament de despatxos de la 53a promoció del Curs Bàsic d’Accés a la Categoria d’Agent de la Policia Local impartit per l’Ivaspe, que capacita 152 agents de nou ingrés.

La consellera ha destacat que el treball de proximitat de la Policia Local ha fet que esdevinga “el primer esclavó de la cadena del nostre sistema de protecció civil”, ja que és “el primer recurs al qual acudeix qualsevol veí o veïna quan sorgeix un problema de convivència”.

A més, s’ha dirigit als nous i les noves agents que han realitzat aquest curs, que “passaran a formar part de la nova Unitat de Proximitat i Convivència”, per a animar-los a “mantindre el contacte permanent amb la ciutadania i el teixit associatiu de la ciutat”.

La responsable d’Interior ha reafirmat el compromís de la Generalitat per a garantir “l’excel·lència i comptar amb uns cossos i forces de seguretat d’avantguarda i amb el nivell més alt de preparació”. En aquest sentit, ha valorat la formació que es du a terme en l’Ivaspe, que per mitjà de 700 hores lectives i 35 assignatures ha permés “instruir els futurs professionals en la presa de decisions en escenaris complicats, adoptar mesures de prevenció i generar estratègies de col·laboració amb la ciutadania”.

Salvaguarda dels nostres drets i llibertats

Gabriela Bravo ha assenyalat que, cossos com la Policia Local són essencials per a salvaguardar els drets i les llibertats de la ciutadania. Però –hi ha afegit– “el nostre deure com a poders públics va molt més enllà”. “Hem de consolidar, ampliar i avançar cap a aquell model de convivència que garantisca ciutats que ens cuiden, que responguen a les necessitats reals de la ciutadania, que fomenten serveis públics de qualitat, amb una mirada accessible i, sobretot, que potencien la igualtat”.

Amb la incorporació al servei d’aquesta nova promoció –ha indicat– “fem un pas més cap a aquests objectius. Primer, pel gran nivell de competència, professionalitat i especialització amb el qual compten per a afrontar els desafiaments dels nous models de ciutat i, en segon lloc, per elevar els estàndards de l’estat de benestar que tant mereix la ciutadania de València”.

Continguts ajustats a la casuística de la gran ciutat

El curs selectiu realitzat per aquests agents s’ha impartit per primera vegada a les dependències de la Policia Local de València. D’aquesta manera, segons ha explicat la consellera Bravo, s’han pogut “ajustar molts continguts, com ara el turisme que acull cada dia, la gran àrea metropolitana que té o problemes transversals com la violència de gènere, a la casuística de la ciutat de València”.

Finalment, la responsable d’Interior ha anunciat que durant el mes de febrer es durà a terme a Cheste un curs per a habilitar 300 agents acabats d’incorporar a diverses plantilles de policies locals de les províncies de València i Castelló, al qual se’n sumarà un nou per a comandaments, que en pocs dies començarà a la ciutat d’Elx.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats