Justícia, Interior i Administració Pública

Dos bombers forestals posen el rumb al Senegal per a participar en un projecte de Bombers pel Món

26/01/2023
Dos bombers forestals posen el rumb al Senegal per a participar en un projecte de Bombers pel Món
  • Impartiran formació en primers auxilis, reglament contra incendis i plans d’evacuació a la població local
  • La Societat Valenciana de Gestió Integral de Serveis d’Emergències ha proporcionat tres motxilles completes de primers auxilis que es lliuraran en finalitzar els tallers

Els bombers forestals Pablo García i Manuel Ruiz, cap de la Unitat de Navarrés i corretorns de Castelló, respectivament, posaran el rumb al Senegal per a participar durant deu dies en un projecte solidari de l’ONG Bombers pel Món.

Així, junt amb cinc bombers de l’Ajuntament de València i una infermera de La Fe, impartiran formació en primers auxilis, reglament contra incendis i plans d’evacuació a la població local.

Manuel Ruiz, director del projecte, ha subratllat que la motivació per a participar en aquesta iniciativa “va sorgir quan vaig prendre consciència que podia compartir una cosa molt valuosa per a ells: coneixement i experiència per a poder contribuir a la millora de la vida de les persones, i que podem col·laborar per a resoldre les seues necessitats”.

Per la seua banda, Pablo García ha apuntat que aquest viatge sorgeix després d’una altra experiència satisfactòria solidària impulsada per Bombers pel Món a Ucraïna. “En aquell moment vaig pensar que no seria l’única, i em va impulsar a continuar enrolant-me en iniciatives solidàries”. “Quan tens un treball que és tan vocacional com el nostre, acaba traspassant la teua jornada laboral, almenys en el meu cas”.

La Societat Valenciana de Gestió Integral de Serveis d’Emergències (SGISE) ha proporcionat tres motxilles completes de primers auxilis destinades a fins formatius, que es lliuraran quan acaben els tallers. Segons el seu director executiu, Baltasar Ortiz, “des de l’empresa volem fomentar aquesta classe d’iniciatives solidàries i incrementar cada any la nostra participació. Per això, actualment s’està redactant un conveni de col·laboració amb Bombers pel Món, que esperem formalitzar en breu”.

Galeria d'imatges