Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica
Canvi climàtic

Transició Ecològica comparteix amb persones expertes europees noves metodologies d’adaptació al canvi climàtic per als municipis

27/01/2023
Transició Ecològica comparteix amb persones expertes europees noves metodologies d’adaptació al canvi climàtic per als municipis
  • La Conselleria coordina aquesta iniciativa de governança conformada per 40 ciutats i regions, vinculada al Pacte de les Alcaldies 

La Conselleria d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, com a coordinadora del Pacte de les Alcaldies, desenvolupa amb persones expertes europees noves metodologies d’adaptació al canvi climàtic per als municipis. Una iniciativa europea de governança encetada el mes de novembre passat i vinculada al Pacte de les Alcaldies, en què quaranta ciutats i regions europees treballen estretament amb experts per a dissenyar el full de ruta d’adaptació al canvi climàtic.

La Conselleria, com a coordinadora del Pacte de les Alcaldies a la Comunitat Valenciana, participa activament i sota el mandat de la llei de lluita contra el canvi climàtic i transició ecològica, per a fomentar la participació dels municipis valencians en l’elaboració de plans d’acció de clima i energia sostenible.

Durant el primer semestre de 2023, persones expertes europees en governança i canvi climàtic col·laboren amb la Direcció General de Canvi Climàtic, amb Celsa Monrós al capdavant, desenvolupant una eina innovadora i integradora per a l’avaluació de la capacitat d’adaptació dels municipis valencians, capaç de mesurar l’eficàcia de les actuacions que implementen.

En aquesta ocasió, durant tres dies, la Comunitat Valenciana ha rebut la visita de Lorenzo Chelleri i Roger Molins, experts en resiliència urbana i governança, que, juntament amb tècnics i experts de l’Administració autonòmica, han fet un diagnòstic de la situació actual dels municipis valencians i han prioritzat les línies de treball que acceleraran l’adaptació als impactes del canvi climàtic del territori.

Lorenzo Chelleri és doctor europeu en Geografia Urbana i màster en Planificació Regional i Governança Mediambiental. Actualment, Chelleri és director del màster internacional en Disseny i Maneig Urbà Resilient, presideix la Xarxa d’Investigació sobre Resiliència Urbana (URNet) i forma part del grup de les Nacions Unides encarregat de posar en marxa l’Institut Internacional de Resiliència Urbana (UN URI).

Per la seua banda, Roger Molins és el director de Programes Econòmics del Consell Comarcal del Baix Llobregat, amb una àmplia experiència en el foment de les polítiques de creixement regional i sectorial i d’estratègies de desenvolupament sostenible, política social, governança i gestió del canvi per a organitzacions a escala nacional i internacional.

Aquest mecanisme de suport a les polítiques d’adaptació s’alinea amb la visió i els objectius de la Missió d’Adaptació al Canvi Climàtic i reforça el paper de la Conselleria com a coordinadora del Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia.

La visita coincideix amb la participació de la Conselleria en les jornades de la Missió Adaptació que organitza la Comissió Europea a Brussel·les.

Galeria d'imatges