Justícia, Interior i Administració Pública

Justícia adequa l’antiga cafeteria de la Ciutat de la Justícia de València per a les dependències de l’Oficina Electoral local i provincial de València

05/02/2023
Justícia adequa l’antiga cafeteria de la Ciutat de la Justícia de València per a les dependències de l’Oficina Electoral local i provincial de ...
  • Les noves dependències, amb una inversió superior al milió d’euros, han generat nous espais a l’edifici per a futurs jutjats

La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública ha finalitzat les obres de remodelació de l’antiga cafeteria de la Ciutat de la Justícia de València, amb la finalitat d’incloure espais administratius i les dependències de l’Oficina Electoral local i provincial de València.

La necessitat d’aquesta adequació a l’edifici de la Ciutat de la Justícia de València ve determinada per la progressiva adaptació de les seus judicials a la realitat social, així com les noves necessitats generades, entre altres, a causa de la situació sanitària derivada de la COVID-19, i els cada vegada més nombrosos serveis que cal prestar.

Per això, amb una inversió d’1.044.093,50 euros (IVA inclòs), s’ha requerit la reorganització d’alguns dels serveis complementaris per a generar nous espais que acullen serveis situats en altres espais de l’edifici, els quals, després de la liberalització, poden incloure futurs jutjats.

Descripció de les obres

Les necessitats de l’espai feien necessària la desvinculació de la planta baixa i de l’entreplanta, unides prèviament. A la planta baixa se situen les juntes electorals, provincial i de zona, amb els respectius serveis i instal·lacions independitzats de la planta superior. A l’entreplanta s’ha mantingut la zona de descans de personal, ampliant-la. S’hi han situat dues aules de formació, la biblioteca i una zona de reprografia. Per a assolir la independització de les dues plantes, s’ha derrocat l’escala de comunicació actual i s’ha tancat amb un forjat.

L’espai de planta baixa, amb 425,90 metres quadrats, es divideix en dues juntes electorals, una local i una altra provincial, totes dues amb serveis i instal·lacions idèntiques: despatxos, zona d’oficina oberta, sala de reunions, recepció, sala d’espera, nuclis de lavabos i arxius. Tots dos espais tenen accés directe a la via pública. S’ha anul·lat l’accés que hi havia a la via pública des de la cuina. La Junta Electoral Local compta amb un espai per a situar el seu equip d’emmagatzematge propi.

L’entreplanta, que està sobre l’antiga cafeteria i consta de 522,59 metres quadrats, s’ha ampliat afegint la zona de l’actual escala de comunicació amb la cafeteria de la planta baixa i part del restaurant. Se situen dues aules de formació, una biblioteca, zones de descans, una sala de lactància, una sala de reprografia i nous lavabos per al personal del complex judicial més gran de la Comunitat Valenciana.

Galeria d'imatges