Hisenda i Model Econòmic
Finançament públic

Arcadi España: “L’IVF ha finançat en 2022 projectes a València per valor de 30 milions d’euros”

02/02/2023
Arcadi España: “L’IVF ha finançat en 2022 projectes a València per valor de 30 milions d’euros”
  • A través d’aquest acord el consistori aporta un màxim d’1 milió d’euros per a cobrir el tram bonificat dels préstecs de persones autònomes i pimes de la ciutat, que atorga la Generalitat
  • La jornada de presentació d’aquest conveni ha comptat amb la participació d’Innsomnia Accelerator i la Fundació Asindown, beneficiàries de préstecs bonificats sobre la base d’aquesta col·laboració

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, ha destacat que la col·laboració entre la Generalitat, a través de l’IVF, i l’Ajuntament de València per a la concessió de préstecs bonificats a pimes i persones autònomes ha permés augmentar el suport financer a les empreses de la ciutat, “la qual cosa demostra que la col·laboració de les administracions permet multiplicar els recursos i beneficiar de manera directa els ciutadans”.

De fet, tal com ha explicat Arcadi España, “en 2022 es van comptabilitzar 140 operacions finançades a la ciutat de València per part de l’IVF, per valor de 30 milions d’euros”, i hi ha afegit que “només des de la signatura del conveni, el 16 de desembre, ja s’han registrat més de 22 operacions per valor de 4 milions d’euros i tenim 22,5 milions en tramitació, la qual cosa posa de manifest l’interés que han despertat aquests productes en el teixit productiu de la ciutat”.

En aquesta línia, Arcadi España ha reiterat “la importància de la col·laboració, que ha permés fer més atractives per al teixit productiu valencià aquestes línies de finançament ordinàries de l’IVF, que han vist millorades les condicions de finançament pels recursos addicionals aportats per l’Ajuntament de València”, ha indicat el responsable dels comptes públics.

“A més —ha continuat el conseller—, aquest acord de cofinançament d’operacions atorgades per l’IVF contribueix al desenvolupament del teixit econòmic de la ciutat i, per damunt de tot, permet crear oportunitats per al creixement de l’activitat econòmica, l’ocupació i el benestar de la societat en conjunt”.

Arcadi España ha fet aquestes declaracions durant la jornada Finançament atorgat a l’empara del conveni IVF-Ajuntament de València, dirigida a persones autònomes i pimes de la ciutat de València. En l’acte també han participat el director de l’Institut Valencià de Finances, Manuel Illueca; la vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, i el regidor d’Hisenda, Borja Sanjuán.

Així mateix, hi han intervingut representants de l’empresa Innsomnia Accelerator i de la Fundació Asindown, que han oferit el seu testimoni com a beneficiàries d’aquests préstecs bonificats.

Arcadi España ha indicat que aquestes ajudes es destinaran “a les pimes i les persones autònomes que tenen el domicili social al terme municipal de València o que desenvolupen la major part de l’activitat productiva, o de prestació de serveis, en aquest terme municipal”.

Així —ha apuntat el responsable de les finances valencianes—, “volem facilitar que les pimes i les persones autònomes que siguen beneficiàries puguen finançar necessitats estructurals d’inversió que repercuteixen en el manteniment i el foment de l’ocupació”, i hi ha afegit que l’Ajuntament de València i la Generalitat “estarem sempre al costat de les persones, les empreses i els autònoms que pitjor ho estan passant i que necessiten aquest suport financer en unes bones condicions que només ofereix la Generalitat”.

En aquest sentit, Arcadi España ha assenyalat que l’Ajuntament de València “és el primer consistori de la Comunitat que signa un conveni amb l’IVF. Anem pel bon camí de fer el que ens toca a les administracions públiques, que és ajudar famílies, empreses i autònoms”.

En virtut d’aquest conveni, l’Ajuntament de València destina un milió d’euros amb el qual es cobreix el tram bonificat dels préstecs atorgats per l’IVF a operacions amb seu a la ciutat. D’aquesta manera, l’IVF cobreix el tram reembossable de l’operació, mentre que amb els recursos aportats per l’Ajuntament es cobreix el tram no reembossable. Així, el titular d’Hisenda ha indicat que aquests préstecs “són un producte molt demanat i un instrument financer públic necessari per a arribar on no arriba la banca privada”.

“És una col·laboració molt bona entre l’Ajuntament de València i la Generalitat per a reforçar el paper que tenen les institucions financeres en el teixit no només econòmic i empresarial, sinó també en el teixit social de la ciutat. Són moments en què estan augmentant els tipus d’interés i són moments en els quals les administracions col·laborem per a facilitar aquest finançament tan necessari de les nostres empreses i del sector social”, ha apuntat el conseller.

Arcadi España ha reivindicat durant la seua intervenció que la Generalitat “avança, i un sector públic que avança és una administració activa, que escolta, que està on estan els problemes d’autònoms i empreses. Una administració que assumeix riscos i emprén, i aquesta sinergia entre administracions és fonamental”.

Suport al teixit innovador i l’emprenedoria

El conseller d’Hisenda també ha valorat el suport que presta la Generalitat a l’ecosistema emprenedor valencià, actuant com a motor de nous projectes i foment de l’R+D+I des de la col·laboració publicoprivada.

“A través de la línia de finançament específic per a startups de l’IVF, dotada amb 6 milions d’euros, s’impulsa el creixement d’empreses de creació recent i es fomenta la inversió d’inversors privats en projectes innovadors per a la Comunitat Valenciana”, ha destacat el conseller.

El Consell ja ha aprovat operacions per import de 85 milions d’euros a 204 empreses innovadores, i incrementarà la quantia en més de 75 milions d’euros gràcies als recursos europeus.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats