Justícia, Interior i Administració Pública

Emergències organitza amb la Universitat de València la II Jornada Comunicar Emergències

04/02/2023
Emergències organitza amb la Universitat de València la II Jornada Comunicar Emergències
  • Personal expert en comunicació i professionals que intervenen en la gestió de catàstrofes analitzaran les noves necessitats del sector de la informació davant dels nous escenaris de vulnerabilitat
València.

L’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) reunirà dimarts que ve, 7 de febrer, professionals de la informació i les emergències per a analitzar i debatre com s’han de comunicar les catàstrofes naturals i altres situacions de risc davant dels nous contextos de vulnerabilitat.

En el marc de la II Jornada Comunicar Emergències, que es desenvoluparà sota l’epígraf Noves emergències, noves necessitats comunicatives, s’abordaran les últimes experiències en grans catàstrofes o gestió de crisis, com ara els últims incendis de l’estiu, el volcà de la Palma o els atemptats de les rambles de Barcelona.

La jornada, que tindrà lloc des de les 10.00 del matí a la sala d’actes de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València, està dirigida a professionals dels mitjans de comunicació i el periodisme, estudiants d’aquests graus i professionals dels diversos cossos que intervenen en les emergències.

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, i la rectora de la Universitat de València seran les encarregades d’inaugurar la jornada, que s’obrirà amb la ponència Incendis forestals i nous reptes, a càrrec del doctor per la Universitat de Wyoming i professor d’Enginyeria Forestal a la Universitat de Lleida, Víctor Riesco de Dios.

La catedràtica de Periodisme a la Universitat de València, Carolina Moreno, moderarà una taula redona en la qual participaran el subdirector d’Emergències de la Generalitat Valenciana, Jorge Suárez, junt amb responsables dels serveis de Comunicació del 112 de Canàries, Rosa López; Protecció Civil de Catalunya, Marc Homedes, i la directora de Comunicació d’Emergències de la Comunitat Valenciana, Lourdes Nadal. En aquesta sessió s’abordarà la comunicació de crisi i els nous canals d’informació.

La sessió de la vesprada consistirà en una taula redona moderada pel catedràtic de Periodisme Francesc Martínez, en la qual s’aprofundirà sobre la importància de traslladar la tasca dels operatius i els serveis d’emergència a la societat i de promoure una alerta primerenca a la població.

Els catedràtics de Sociologia de la Universitat d’Alacant Guadalupe Ortiz i Antonio Aledo; el responsable de Comunicació de l’UME, Salvador Remón, o el director de Comunicació de l’Infoca, José Luis Pérez, seran els participants en aquesta taula redona.

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, serà l’encarregat de traslladar a les persones assistents les conclusions de la jornada, en la qual es presentarà el primer glossari per a Comunicar Emergències, una nova eina al servei dels mitjans de comunicació i adaptada als nous contextos de crisis.

Galeria d'imatges