Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat
Transport públic

La Generalitat facilita el desplaçament a l’Exposició del Ninot amb la línia 10 de Metrovalencia

03/02/2023
Línia 10
  • La mostra de les obres falleres obri les portes al públic al Museu de les Ciències des del dissabte 4 de febrer fins al 15 de març
  • La connexió Alacant/Ciutat Arts i Ciències-Justícia es fa en 11 minuts, amb una freqüència de 7,5 minuts els dies laborables i de 10 minuts els dissabtes i els diumenges

La Generalitat facilitarà el desplaçament a totes les persones que vulguen acudir a veure i gaudir l’Exposició del Ninot de les Falles 2023 amb la nova línia 10 de Metrovalencia (Alacant-Natzaret), ja que la mostra està ubicada al Museu de les Ciències, on Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) disposa de la parada de tramvia Ciutat Arts i Ciències - Justícia.

La connexió entre el centre de la ciutat, des de l’estació d’Alacant, fins al recinte on s’exhibeixen els ninots, prop de la parada Ciutat Arts i Ciències - Justícia, es fa en onze minuts, després de recórrer quatre parades. Tenint en compte que per a arribar a la Ciutat de les Arts i les Ciències es pot agafar tant el tramvia amb destinació Natzaret com el de destinació Ciutat Arts i Ciències - Justícia, la freqüència de pas és de 7,5 minuts els dies laborals i de 10 minuts dissabtes, diumenges i festius.

Cal destacar que els transbords que es facen entre les estacions de Xàtiva (L3, L5 i L9), Bailén (L7) i Plaça Espanya (L1 i L2) amb la d’Alacant (L10) no tindran cap cost. En el sentit invers, des de l’L10 fins a la resta de la xarxa, el transbord també serà gratuït.

És a dir, els viatgers i viatgeres, després d’eixir de les instal·lacions de Metrovalencia en aquestes estacions, es podran dirigir caminant pel carrer o pel passatge per a vianants de Bailén fins a Alacant, on podran validar el seu títol de transport sense que se’ls descompte cap viatge addicional. Els usuaris disposaran de 20 minuts per a fer aquest enllaç gratuït.

Línia 10

La línia 10 uneix el centre de València amb la zona de la Ciutat de les Arts i les Ciències i el barri de Natzaret, de manera que s’amplia considerablement l’oferta de transport de la xarxa de Metrovalencia. Aquesta línia combina trams subterranis i en superfície, amb un recorregut de 5 quilòmetres i 8 estacions i parades (3 subterrànies i 5 en superfície).

El projecte de construcció del conjunt d’aquesta línia ha sigut cofinançat per la Unió Europea, per mitjà del Programa operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

L’Exposició del Ninot

L’exposició, que acollirà 760 figures infantils i grans, obrirà al públic a partir del dissabte 4 de febrer fins al dimecres 15 de març, en horari de dilluns a dijous, de 10.00 a 20.00 hores, i de divendres a diumenge fins a les 21.00 hores. El divendres 3 es dispararà un espectacle pirotècnic amb efectes de llum i color als exteriors del Museu de les Ciències, després de la inauguració amb les falleres majors i les autoritats.

El preu de l’entrada serà de 3 euros per a adults, i tarifes reduïdes per a xiquets de 4 a 12 anys, persones amb diversitat funcional, majors de 65 anys i socis de la Ciutat de les Arts i les Ciències, per 1,50 euros.

Galeria d'imatges