Hisenda i Model Econòmic
Hisenda valenciana

L’Agència Tributària Valenciana habilita un sistema nou i més intuïtiu sobre l’Impost de Donacions i un tràmit específic de presentació en línia

03/02/2023
  • Amb aquest pas, tots els impostos gestionats per l'ATV podran declarar-se per mitjà del seu web i del tràmit específic corresponent
  • La directora general de l'ATV, Sonia Díaz, destaca que aquest avanç "possibilita que la ciutadania puga relacionar-se amb l'ATV íntegrament per mitjans electrònics"

L'Agència Tributària Valenciana (ATV) ha habilitat en la seua pàgina web el nou sistema d'ompliment i el tràmit específic de presentació telemàtica del model 651 de l'Impost sobre Successions i Donacions.

Gràcies a aquest nou sistema, l'ompliment del model 651 serà més intuïtiu, ordenat i senzill per a la persona declarant de l'impost. A més, la informació continguda serà més detallada i precisa, la qual cosa facilitarà l'ompliment per part de la ciutadania, així com el control i comprovació per part de l'administració tributària. D'altra banda, es mostrarà el detall dels béns, de manera que s'hi indicaran, a més, les seues reduccions i càrregues per a facilitar el registre d'una informació més completa.

A més, a partir d'ara el càlcul de percentatges corresponents a cada subjecte passiu es farà de manera automàtica, sense necessitat que siga la persona declarant qui indique determinats càlculs i percentatges depenent de la casuística.

La directora general de l'ATV, Sonia Díaz, ha destacat que aquest avanç "possibilita que la ciutadania puga relacionar-se amb l'ATV íntegrament per mitjans electrònics a l'hora de presentar els models dels impostos gestionats per la Generalitat, de manera que es complisca un dels objectius estratègics recollits en el Pla pluriennal de gestió de l'Agència Tributària Valenciana per al període 2020-2023".

Així mateix, Sonia Díaz ha indicat que "en els últims mesos i anys l'administració tributària valenciana ha estat treballant per a aconseguir l'omnicanalitat, és a dir, atendre els contribuents i els col·laboradors socials que represente a aquests de la manera que desitgen, ja siga presencialment o per mitjà d'un taulell virtual que inclou telèfon, correu electrònic o chatbot".

Després de l'habilitació del nou tràmit específic, la declaració i presentació del model 651, igual que la resta d'impostos, haurà de fer-se mitjançant el tràmit concret corresponent, sense que puga utilitzar-se el tràmit Z (sol·licitud general d'iniciació) per a presentar autoliquidacions.

Tràmit propi de presentació telemàtica

D'aquesta manera, els principals impostos gestionats per la Generalitat per mitjà de l'ATV, compten ja amb un tràmit propi de presentació telemàtica mitjançant la pàgina web, en la qual poden omplir-se els models corresponents sense necessitat de descarregar cap aplicació.

Aquests impostos i els seus models corresponents són els següents:

- Transmissions patrimonials i actes jurídics documentats (model 600).

- Compravenda de vehicles, motocicletes i embarcacions usats (model 620).

- Impostos sobre successions i donacions: modalitat de successions (model 650).

- Impostos sobre successions i donacions: modalitat de donacions (model 651).

- Impostos sobre el joc (model 042, 043, 044 i 045).

- Impostos mediambientals: impostos que incideixen sobre el medi ambient (declaracions censals i models 637 a 647) i l'Impost sobre l'Eliminació de Residus en Abocadors i Incineració, Coincineració i Valorització Energètica (model 593).

- Impost sobre Habitatges Buits (model 635).

Aquest pas és la culminació del procés iniciat per l'ATV per a facilitar que la ciutadania puga relacionar-se electrònicament amb les administracions públiques, de manera que es posen a la seua disposició els tràmits específics en funció de l'impost que hagen de liquidar, la qual cosa suposarà un avanç important en l'eficiència dels tràmits i en la reducció dels temps de resolució.

Galeria d'imatges