Educació, Cultura i Esport
Ocupació

Educació convoca borses de personal educador d’Educació Especial, Fisioteràpia, Educació Social i Teràpia Ocupacional

03/02/2023
  • Les borses d’ocupació temporal per a contractar 22 educadors socials i 6 terapeutes ocupacionals s’obrin conjuntament amb Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives
  • Les persones aspirants s’hi poden inscriure des de les 9.00 hores del 6 de febrer fins a les 8.59 hores del 20 de febrer, i hauran de passar una prova selectiva per escrit
  • Tota la informació de la convocatòria està disponible en el web CEICE

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha convocat  borses d’ocupació temporal de personal educador d’Educació Especial, Fisioteràpia, Educació Social i Teràpia Ocupacional. Aquestes dues últimes s’obrin conjuntament amb Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

Aquestes quatre noves borses temporals d’accés lliure permetran millorar la dotació de recursos de personal no docent d’atenció educativa als centres educatius i reforçar l’atenció a l’alumnat amb diversitat funcional o que viu en contextos socials desfavorits.

En el cas del personal educador d’Educació Especial, del cos C1, i del personal de Fisioteràpia, del cos A2, les dues borses temporals faran que la Conselleria d’Educació dispose de borses pròpies, amb la qual cosa s’agilitzaran encara més els processos de cobertura dels llocs de personal no docent adscrits en els centres educatius.

Per una altra banda, la creació, conjuntament amb Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, de les dues borses noves del cos A2 de personal d’Educació Social i de Teràpia Ocupacional permetrà incorporar per primera vegada al sistema educatiu valencià aquests dos perfils professionals especialitzats en la inclusió social de la població vulnerable.

Més recursos per als centres educatius amb l’objectiu d’afavorir la inclusió

La convocatòria d’aquestes quatre borses temporals de personal no docent d’atenció educativa és necessària perquè en les pròximes setmanes Educació incorporarà més recursos als centres educatius, concretament 78 educadores i educadors nous d’Educació Especial; 25, a les comarques d’Alacant; 9, a les comarques de Castelló, i 44, a les comarques de València, i 22 educadores i educadors socials i 6 terapeutes ocupacionals.

Aquests dos nous perfils, els d’Educació Social i Teràpia Ocupacional, s’integraran en els equips de les 6 unitats especialitzades d’orientació (UEO) i reforçaran els més de 100 especialistes que ja assessoren els centres educatius des de les UEO. 

Per comarques, la UEO de Castelló de la Plana incorporarà 2 especialistes en Educació Social i un, en Teràpia Ocupacional; les dues UEO de les comarques de València (Xàtiva i València) sumen 11 educadores i educadors socials i 2 terapeutes ocupacionals, i les tres UEO alacantines (Alacant, Dénia i Elx) comptaran amb 9 especialistes en Educació Social i 3, en Teràpia Ocupacional.

Les persones interessades en alguna d’aquestes borses d’ocupació temporal tenen tota la informació disponible en el web de la Conselleria d’Educació CEICE .

La inscripció estarà oberta des de les 9.00 hores del dilluns 6 de febrer fins a les 8.59 hores del dilluns 20 de febrer. Les persones aspirants hauran de passar una única prova selectiva per escrit tipus test de 50 preguntes sobre les matèries incloses en la convocatòria de cadascuna de les borses de treball.