Vicepresidència i Igualtat i Polítiques Inclusives
Ple del Consell

El Consell aprova un nou decret sobre qualitat en la gestió de l’edificació per a donar resposta a les necessitats de l’emergència climàtica

03/02/2023
El Consell aprova un nou decret sobre qualitat en la gestió de l’edificació per a donar resposta a les necessitats de l’emergència climàtica
  • Aitana Mas: “La nova normativa incorpora sistemes innovadors i criteris de sostenibilitat, que s’hauran de respectar en totes les obres”
  • El Ple declara 2023 com a Any Nino Bravo “amb la voluntat d’atorgar el reconeixement que mereix aquest cantant nascut a Aielo de Malferit”

El Ple del Consell ha aprovat un decret de regulació de la gestió de la qualitat en obres d’edificació per a donar resposta a les necessitats de l’emergència climàtica que vivim, consolidant mesures que contribuïsquen en la lluita contra el canvi climàtic, que entrarà en vigor tres mesos després que es publique en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Aitana Mas, ha assenyalat que aquest decret revisa l’anterior normativa en aquesta matèria, que va ser aprovada mitjançant decret del Consell en 2015, i “l’adequa a les noves normatives estatals i europees i a les necessitats actuals, a més de millorar el canal de comunicació entre els i les professionals del sector i l’Administració”.

Mas ha explicat que amb el decret aprovat pel Consell “s’incorporen a la gestió de la qualitat sistemes innovadors i criteris de sostenibilitat, que s’hauran de respectar en les obres d’edificació que es duguen a terme”.

Així mateix, ha indicat que serà aplicable “a totes les obres que es facen als edificis d’ús principal residencial en totes les seues formes (administratiu, sanitari, docent o cultural), incloent-hi la nova construcció i les obres d’intervenció en edificis existents”.

A més, el decret regula els distintius de sostenibilitat ambiental de productes i procediments en el marc de l’economia circular, eliminant la normativa que establia el decret anterior per a evitar duplicitats, i tenint en compte que aquests distintius i marques han sigut regulats pel ministeri competent en l’àmbit estatal.

El decret desenvolupa també el reial decret pel qual s’estableixen els requisits exigibles en les entitats de control de qualitat de l’edificació i en els laboratoris per al control de qualitat de l’edificació, implementant-se els mecanismes de control i la inspecció d’aquestes entitats.

També en matèria d’habitatge, Aitana Mas ha informat que el Consell ha autoritzat la signatura d’un acord de col·laboració de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVHA) amb la Fundació Institut Valencià de l’Edificació, dotat amb 242.000 euros fins a 2026, per a la realització d’activitats d’R+D+I sobre la millora de l’eficiència energètica, l’aplicació d’energies renovables, la gestió de residus i la sostenibilitat.

Així, l’EVHA “impulsarà aquestes activitats d’estudi i innovació per a promoure la reducció de consum energètic en habitatges socials, en el marc dels programes d’ajuda en matèria de rehabilitació residencial i habitatge del Pla de recuperació, transformació i resiliència”, així com per a “fomentar el parc públic d’habitatges energèticament eficients destinats al lloguer social”.

Any Nino Bravo

D’altra banda, el Consell ha acordat també declarar 2023 com a Any Nino Bravo quan es compleixen 50 anys de la seua mort, “amb la voluntat d’atorgar el reconeixement que mereix la persona i la carrera artística d’aquest cantant nascut a Aielo de Malferit”.

“Nino Bravo va esdevindré en poc de temps ídol de la cançó melòdica per a milions de persones en tot el món, però sense perdre en cap moment la seua vinculació amb la nostra terra, la ciutat de València i el poble on va nàixer”, ha apuntat Aitana Mas.

Així mateix, amb el decret aprovat pel Ple, es crea la Comissió Commemorativa, que serà l’encarregada d’aprovar i coordinar la programació de les activitats que es desenvoluparan durant aquest any.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions de la vicepresidenta portaveu, Aitana Mas

Declaracions de la vicepresidenta portaveu, Aitana Mas