Hisenda i Model Econòmic

El Consell aprova un conveni amb la Universitat de València per a finançar la Càtedra de Tributació Autonòmica de la Comunitat Valenciana

02/06/2023
  • La Càtedra, creada en 2021, impulsa la col·laboració del centre universitari amb la Direcció General de Tributs i Joc
  • Se centrarà en el desenvolupament d’activitats formatives, la generació de coneixement basat en la investigació especialitzada i la seua difusió

El Consell ha aprovat un conveni entre la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic i la Universitat de València (UV) per a continuar contribuint al finançament de les despeses de funcionament de la Càtedra de Tributació Autonòmica de la Comunitat Valenciana.

La Càtedra, que comptarà, segons el conveni, amb una dotació econòmica de 30.000 euros, tindrà una tasca centrada en la potenciació de la formació, la generació de coneixement basat en la investigació especialitzada i la seua difusió, per a possibilitar més participació social.

L’objectiu és comptar amb un instrument per a l’anàlisi d’informació i el processament de dades en el disseny i l’execució de la política normativa en matèria tributària de la Generalitat, tant dels tributs propis com dels cedits, durant 2023. Per a fer-ho, es preveuen activitats formatives, culturals, d’investigació i d’extensió universitària orientades cap al coneixement i la difusió permanent.

Així, en l’àmbit de la formació, la Càtedra podrà proposar el desenvolupament de títols propis de la UV i organitzar cursos no reglats en temes relacionats amb tributació autonòmica o la realització de jornades i tallers formatius sobre temes d’actualitat, o que tinguen un interés especial.

Quant a les activitats relacionades amb la divulgació, la Càtedra procedirà a l’organització de jornades de divulgació i de transferència de coneixement, experiències i resultats de la investigació i la realització de seminaris, conferències, tertúlies i altres fòrums i trobades tècnics i científics per a propiciar una millora del coneixement recíproc dels mons empresarial, acadèmic i polític, i de les visions que tenen en relació amb la tributació autonòmica.

A més, pel que fa a la generació de coneixement, es dedicarà, entre altres aspectes, a realitzar estudis d’avaluació de la política fiscal de la Generalitat, impulsar projectes d’investigació sobre tributació i promocionar trobades nacionals i internacionals de personal expert sobre temes vinculats amb tributació.

Finalment, la Càtedra fomentarà la producció i la publicació de monografies i llibres que siguen resultat d’investigacions i experiències sobre tributació autonòmica, i desenvoluparà un web que servisca com a punt de referència per a obtindre informació sobre les activitats que desenvolupe.

Comissió de seguiment

Des de la Direcció General de Tributs i Joc de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic es designaran dos representants de la Generalitat per a formar part de la comissió de seguiment i control del conveni i s’establiran els objectius i les actuacions que ha d’atendre el contingut del programa anual de la Càtedra.

Per la seua banda, la Universitat de València nomenarà el director o directora de la Càtedra i també designarà dos representants per a formar part d’aquesta comissió, que serà presidida pel vicerector o vicerectora amb competències delegades del rector o rectora per a la gestió de les càtedres de la Universitat.