Presidència

El Consell col·labora amb l’Ajuntament d’Orihuela per a promocionar i difondre l’oferta turística del municipi en 2023

02/06/2023
  • Turisme Comunitat Valenciana destina 40.000 euros per a l’impuls de campanyes de màrqueting en el mercat nacional i internacional
  • L’objectiu és atraure turistes a Orihuela, sobretot procedents del nord d’Espanya i de països com el Regne Unit, Bèlgica i Irlanda

El Consell ha aprovat la subscripció d’un conveni de col·laboració entre Turisme Comunitat Valenciana i l’Ajuntament d’Orihuela per a la promoció i la publicitat d’accions turístiques al municipi durant l’any 2023.

A través d’aquest acord, Turisme Comunitat Valenciana destina 40.000 euros perquè l’Ajuntament d’Orihuela impulse actuacions de promoció i màrqueting del producte turístic de la localitat.

En concret, el consistori durà a terme una campanya promocional dirigida al turisme nacional, que inclourà una acció focalitzada en la zona nord d’Espanya, la finalitat de la qual és atraure turistes a conéixer Orihuela.

Es pretén així captar un nou turista del nord, interessat o interessada a gaudir de productes turístics com ara el golf, la platja i el patrimoni.

La campanya nacional impulsarà un circuit d’opis a Castella i Lleó, el País Basc i Astúries, on s’instal·laran suports publicitaris en elements de mobiliari urbà situats als llocs més concorreguts i cèntrics de diverses ciutats d’aquestes comunitats autònomes. Així mateix, s’instal·laran vinils promocionals d’Orihuela en autobusos urbans d’aquestes ciutats.

A més, s’impulsarà una campanya internacional per a donar suport a la promoció de les Festes de la Reconquesta de Moros i Cristians, declarades d’interés turístic. En concret, es realitzaran insercions publicitàries en mitjans de comunicació del Regne Unit, Bèlgica, Irlanda i França.

Segons dades estadístiques de visitants a les tres Tourist Info del municipi, l’any 2022 un total de 16.442 turistes van visitar Orihuela, un 61 % dels quals van ser turistes nacionals i la resta, internacionals.

Destinació turística consolidada

Orihuela és una destinació turística de la Comunitat Valenciana consolidada, reconeguda com a municipi turístic de rellevància per resolució publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) de data 27 de febrer de 2023.

Es tracta d’una destinació que destaca pel producte turístic ampli i variat que té, amb un total de 21 declaracions de bé d’interés cultural (BIC) i 16 quilòmetres de costa en els quals s’intercalen platges i cales d’arena fina, que esdevenen un atractiu destacat per al turista nacional i internacional.

A més, destaquen les seues platges guardonades amb segells de qualitat, amb festes declarades d’interés turístic, com ara la seua Setmana Santa i el mercat medieval, entre altres.

Compta, així mateix, amb una de les més importants ofertes turístiques de golf de tota la Comunitat Valenciana, amb 5 camps de 18 clots; rutes senderistes de muntanya; zona d’escalada, i dos ports esportius que, gràcies a les privilegiades temperatures, permeten la pràctica de turisme durant tot l’any.